Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Hoe belangrijk een nachtlampje kan zijn”

Ik ben groot fan van slapen. Ik kan op elk moment van de dag gewoon een dutje doen en er ‘s-avonds geen minuut langer door wakker liggen. Als je me zou vragen waar je me wakker voor mag maken ‘s-nachts is het antwoord “niets”. Er is niets waar je me voor mag wakker maken. Ik zou het je ook niet aanraden te proberen, want ik word er niet gezelliger van. Je kan je dus voorstellen dat ik ook niet heel vrolijk ben als ik er voor één van de kinderen uit moet midden in de nacht. Als ze ziek zijn of een nachtmerrie hebben is het natuurlijk een ander verhaal, maar ik ben uit mijn slaap gehaald omdat een dekentje niet goed lag. En dat niet één, maar verscheidene keren. Gelukkig kunnen ze dat inmiddels zelf weer goed leggen.

Iets anders waar ik vaak genoeg voor geroepen ben is het licht. Zowel mijn oudste als mijn tweede wilden ineens met het licht aan slapen. Waarom weet ik niet, want ze waren niet bang voor het donker of iets dergelijks. Meestal liet ik het badkamerlicht aan als ze naar bed gingen. Als ik zelf op één oor ging zette ik het weer uit. Maar als ze dan ‘s-nachts wakker werden en zagen dat er niets brandde, mocht ik er alsnog uit om alles weer aan te doen. Dat moest toch anders kunnen, dacht ik.

We hebben serieus meerdere nachtlampjes geprobeerd om maar niet het badkamerlicht aan te hoeven laten. Alhoewel de meiden erg blij waren met hun nieuwe aanwinsten, was geen ervan een goed alternatief voor het grote licht. De ene lamp was te fel, de andere de verkeerde kleur(en) en er was er zelfs eentje te eng. Toch wilden we nog niet opgeven. Er zou toch een lamp zijn, die wel geschikt was als alternatief voor het badkamerlicht.

Toen directlampen mij benaderde om anders eens één van haar lampen te proberen was ik wel wat sceptisch. Waarom zou haar nachtlampje wel werken? Vol goede moed toch maar twee uitgezocht in het roze. Het grappige aan deze stekkerlamp van Directlampen is, dat het draaibaar is. Zo konden de meiden zelf bedenken welke richting het licht op moest schijnen. Beide kozen overigens voor richting het plafond. Het is geen felle straal licht dat eruit komt. Het is dus niet zo dat de hele hoek van de kamer ineens verlicht wordt. Toch was het voor de meiden voldoende. Er werd niet geklaagd dat het te weinig of eng was. Inmiddels zijn we een maandje verder en kan ik eerlijk zeggen dat dit nachtlampje lijkt te helpen. De keren dat het badkamerlicht aan moest blijven zijn in ieder geval op één hand te tellen. Ik hoop dat dit ook zo blijft, maar voor nu ben ik zeer tevreden.

 

De lampjes zijn ook verkrijgbaar in appeltjesgroen en turquoise.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Els

  2 jaar ago

  Daar ga ik morgen is naar kijken hier ook moet de lamp altijd aan en is er snachts altijd iets kwijt

  • miriam

   2 jaar ago

   AUTHOR

   Hopelijk bij jou ook een succes!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat lijken we toch op elkaar ... not! 😍
 • Three happy sisters! 😍😍😍
 • Onze gids vandaag. Benieuwd waar de route ons brengt.
 • Helemaal in de ban van kloosters en monniken nu. Het enige wat ze echt niet begrijpen is waarom de gelovige mannen geen kindjes mogen krijgen. Tja....
 • Kijk dan! Ik word echt enorm al. #whaleinprogress #nineteenweekspregnant #daughternumber4 #manliefmaaktnietsanders
 • Wie houdt er nou niet van ijsjes
 • Helemaal aan het ontspannen
 • 😍😍😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Voor het eerst naar het consultatiebureau

Kan iemand even de tijd stil zetten? Het gaat me ...

Sluiten