Verhalen van een werkende moeder
TOP
Het zwanger worden van..., Rubrieken

“Het zwanger worden van …”

Deze week is het Chantal (niet de echte naam)  die zal vertellen over haar wens om moeder te worden.

Mijn leeftijd is 32 jaar. Ik vertel mijn verhaal anoniem, omdat ik niet mijn partner verdriet wil aandoen met het delen van ons leed. Wij hebben namelijk nog geen kinderen. Ik ben wel al vier jaar geleden gestopt met de pil, maar helaas dus nog geen kindje in onze armen kunnen houden.

Wij hadden een beetje extra hulp om zwanger te worden namelijk hormonen. Ovulatietesten of temperaturen heeft dan geen zin meer. Wel houd je er rekening met de vruchtbare dagen. Wij deden het vanaf dag 10 tot dag 20 om de dag. Ook omdat ik mijn eisprong niet voelde namen we gewoon een ruim tijdsbestek.

Ik heb nooit eerder een zwangerschapstest gedaan dan op de eerst verwachte menstruatiedag. Mijn positieve test is helaas geëindigd in een miskraam. Daarom besloten we de daarop volgende keren te wachten tot ik een bloeding zou krijgen. Toen deze kwam moest ik wel naar het ziekenhuis en bleek ik al relatief ver zwanger te zijn. Ik was daar wel verbaasd over, want ik had geen kwaaltjes. Alleen bij de eerste keer zwanger ben ik uiteindelijk misselijk geweest. Daarom had ik ook vertrouwen in een volle negen maanden. Helaas was dat niet zo. Dat vertrouwen daarna niet meer gehad. Nou ja, ik was ook een keer 11 weken zwanger en toen had ik er ook weer een beetje hoop in. Helaas. Het hartje was gestopt met kloppen.

Gelukkig ben ik in deze zwangerschap de 11 weken ruim gepasseerd. Het was zwaar, want ik had de hele tijd bloedingen  Ik kreeg er pas weer een beetje vertrouwen in na de 20 weken echo, maar ik echt blij ben ik pas als ik ons hummeltje over een paar weken mag verwelkomen. 

Na vier jaar zal het dan eindelijk zover zijn!

Het is moedig van Chantal dat ze haar ervaring deelt. Zwanger worden is niet iets vanzelfsprekend alhoewel we dat allemaal soms wel eens denken. Ik ben blij, dat zij over een paar weken het moederschap mag ervaren en ik wens het nieuwe gezinnetje alvast mijn gelukswensen.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Saskia

  4 jaar ago

  Wat mooi en dapper dat ze dit verhaal wilde delen. En wat fijn dat het uiteindelijk toch gelukt is om zwanger te worden. Ik wens haar nog een hele goede en fijne zwangerschap toe.

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Heerlijk dat de 20 weken echo ook goed was en je over de helft bent!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De boze heks en de zandtekenaar – review

Vandaag hadden Sanne en ik een mama-dochter-uitje. Ik denk dat ...

Sluiten