Verhalen van een werkende moeder
TOP
Het zwanger worden van..., Rubrieken

“Het zwanger worden met pcos”

Ik vind het zo mooi, dat ik de bijzondere kinderwens verhalen van anderen kan en mag delen. Vandaag is ook één van mijn favoriete verhalen van mama Sarah en haar prachtige dochter Mirthe. Mirthe is bijna vier en meervoudig gehandicapt. Toch is zij hun oogappeltje, hun prinsesje.

Ons wondertje Mirthe is redelijk snel gekomen. Al na zes maanden had ik voor het eerst een positieve zwangerschapstest in handen. Een droom, die uit kwam. Ze is echt een wondertje, want ik heb PCOS. Dit bleek toen ik zwanger wilde worden en het niet lukte. Ik was op Koninginnedag 2011 gestopt met de pil. Maar de maanden daarna werd ik niet ongesteld maar zwangerschapstesten waren negatief. Er is toen een belletje gaan rinkelen. Toen ik jaar of 16 was. Had ik last van overbeharing. Ik ben toen naar huisarts geweest. Die heeft mij erop gewezen dat er een kans is dat ik moeilijk zwanger zou kunnen worden als ik een bepaald syndroom had. Maar aangezien de beharing volgens hem erfelijk is achtte hij de kans klein. Maar ja nu werd ik maar niet zwanger. Dus naar de huisarts gegaan. En die heeft mij direct doorverwezen naar fertiliteit. Ondertussen probeerde ik ovulatietesten, maar mijn eisprong bleef maar uit. In september begonnen met medicatie/hormonen: Provera. Ik zou dan ongesteld moeten worden, maar dat werd ik niet. Getest en ZWANGER.  Zou de Provera dat setje gegeven hebben? Bij de echo bleek ik al voor de start van medicatie zwanger te zijn. Een WONDER! Het vaker intiem zijn zal ook wel geholpen hebben ;-).

Hoe frustrerend zijn zwangerschapstesten wel niet als deze negatief blijven. Ik heb er wel 15 gedaan. Toen ik eindelijk eens het tweede streepje had bleek ik al zes weken in verwachting te zijn! Het verklaarde wel waarom ik niet lekker was en ontzettend chagrijnig. Het was zo erg dat mijn man tegen zijn baas zei: “ik weet niet wat er met Saar is, maar zo ken ik haar niet.” Die avond dus getest en zwanger. Ik had wel gelijk vertrouwen in een goede afloop van de zwangerschap. Alleen bleek in de maanden na de zwangerschap dat Mirthe meervoudig gehandicapt is. Zij is doofblind, heeft epilepsie, reflux en een zeer grote ontwikkelingsachterstand. Ze weten nog steeds niet waardoor het is gekomen. Ons vermoeden is dat het door de Provera kwam, die ik dus slikte zonder te weten dat ik zwanger was, maar de artsen zeggen van niet. 

Is er iets dat je aan andere vrouwen met kinderwens wil meegeven?

Wat ik aan andere vrouwen met kinderwens wil meegeven is: blijf vertrouwen hebben. Ook als het tegen zit. Wij zijn enorm gezegend met ons dubbele wondertje. Een kind is al een wonder, maar dat ik uiteindelijk nog spontaan zwanger werd is helemaal een wonder. Dit heeft ons kracht om voor onze geweldige dochter te vechten en te zorgen. Ze is een zegen voor een ieder. 

0604

Ik vind Sarah een sterke vrouw en ik lees haar verhalen over Mirthe ook erg graag. Ze is een schattig meisje die, ondanks haar meervoudige handicap, duidelijk geniet van het leven. Neem maar zelf eens een kijkje op hun website om meer over Mirthe te lezen.
image2
Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De nasleep van de miskraam

Inmiddels is het alweer vier weken geleden, dat ik een ...

Sluiten