TOP
Zwangerschap en bevalling

“Het voorlopig laatste bezoekje aan de gynaecoloog”

Het was al weer even geleden dat ik wat geschreven had over mijn onderzoeken in het ziekenhuis. Ik had ook geen nieuwe berichten of uitslagen om over te schrijven. In inmiddels heb ik weer een bezoekje gebracht aan mijn grote vriendin de gynaecoloog en is er weer nieuws.

Vorige keer vertelde ik over mijn verlaagde antitrombine activiteit en dat dit mogelijk een oorzaak van de miskramen was. Vorige week is dit opnieuw onderzocht en helaas zijn de waarden nog steeds aan de lage kant. De stollingstijd van mijn bloed was wel goed, dus dat is wel een opluchting. Wat dan precies het verband is met de verlaagde activiteit en miskramen is weten de artsen niet zo goed. In het academisch ziekenhuis in Leiden zijn ze druk bezig met onderzoeken om het verband te verklaren en om te bestuderen of bepaalde medicatie een positief effect kunnen hebben op de antitrombine activiteit. Voor deze studie kom ik nu in aanmerking en ik heb besloten er ook aan mee te doen. Ik help graag mee een oplossing voor dit probleem te vinden. Niet alleen voor alle andere vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten, maar vooral voor mijn dochters, die waarschijnlijk ook een verlaagde antitrombine activiteit hebben. Het is namelijk erfelijk.

Verder heeft het vlekje tegenwoordig een naam. Het is blijkbaar een cyste. De gynaecoloog bood aan met een camera in mijn baarmoeder te gaan kijken hoe de cyste er uit ziet, maar ik heb daarvoor bedankt. Het is absoluut geen fijne behandeling en het heeft ook geen enkele meerwaarde. De arts denkt namelijk nog steeds dat het een goede zwangerschap niet in de weg staat. Mocht ik mij ooit bedenken kan ik als nog een afspraak ervoor maken.

Sinds mijn laatste bezoekje zijn we dus niet echt verder gekomen. We proberen de hoop er in te houden, dat er ooit weer een kleine mini blijft zitten. Het is immers twee keer eerder gelukt, dus opgeven doen we nog niet. In de tussentijd blijf ik braaf mijn tienvoudige dosis foliumzuur, vitamine D en Vitamine B6 slikken. Geduld en de moed er in houden dus!

 

«

»

1 COMMENT
  • Simpel,met een snufje liefde.

    3 jaar ago

    Wat goed dat je meedoet met het onderzoek. Hopelijk word er snel een medicijn voor gevonden. Misschien een tip. Ik ben in oktober begonnen met maca pillen op aanraden van een moeder van een klasgenoot. Die moeder had de afgelopen jaren meer dan 5 miskramen gekregen en toen ze aan de maca pillen ging bleef het vruchtje wel goed zitten. Inmiddels is ze al bijna 20 weken. Sinds ik ermee begonnen ben ben ik helaas nog niet zwanger geraakt maar zijn mijn cyclussen wel ineens korter en stabiel geworden. Voor mij dus al een hele vooruitgang.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Als een nachtouder echt in slaap valt…

Manlief en ik hebben de nieuwe reikwijdte van nachtouders ontdekt. ...

Sluiten