Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Het punt is bereikt, ik stop ermee”

Zoals de titel het al zegt, het is eindelijk zo ver. Ik ben het borstvoeden helemaal zat geworden. Veerle is nu iets meer dan 7 maanden en ik vind het mooi geweest. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het heerlijk om te doen en voornamelijk ook om te kunnen geven. Dat is immers niet voor iedereen weggelegd. Het is gewoon genoeg geweest voor mij. Volgens mij beaamt Micro dat ook, want ze is niet meer zo happig om mijn borstmelk. Om mezelf ervan te overtuigen dat het echt genoeg is geweest kwam ik tot de volgende 10 redenen:

 1. Omdat Veerle iets meer dan 7 maanden is en ik zou stoppen met 6 maanden
 2. Omdat ik 2 keer een nare borstontsteking heb gehad en er niet nog eentje wil
 3. Omdat ik graag weer eens zonder BH wil slapen
 4. Omdat de pads nog wel eens zichtbaar zijn en ik dat dan niet door heb
 5. Omdat manlief dan ook ‘s-nachts kan voeden
 6. Omdat het er op lijkt dat Veerle liever kunstvoeding drinkt
 7. Omdat ze ook inmiddels meer vast voedsel eet en wilt
 8. Omdat ze in mijn neus knijpt (en gemeen ook) tijdens het drinken
 9. Omdat ik mijn borsten graag terug wil voor mezelf
 10. En omdat Veerle al 4 tanden heeft en ze deze steeds vaker gebruikt om vast te houden als ze haar hoofdje weg draait.

Redenen genoeg toch? Zal je zien dat ik het gewoon ga missen.

Facebook Comments

«

»

6 COMMENTS
 • Marjolein

  3 jaar ago

  Vooral dat laatste punt… AU!

  • Miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Die is inderdaad niet fijn. Tandjes zijn ook erg scherp

 • Gwen

  3 jaar ago

  Goede redenen lijkt me! Ik zou het zelf echt nog niet kunnen missen, ondanks bovenstaande herkenbare redenen. Maar ja, mijn oudste dronk tot ze 3 was en de jongste is nu 11 maanden, dus de tepels hebben inmiddels eelt haha.

  • Miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Wow! Doorzettingsvermogen noem ik dat!

 • Laura

  3 jaar ago

  Voor de lekkende borsten s’nachts, plak de pads vast met leukoplast

  • Miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Handige tip! BH helpt gelukkig ook wel

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Ze staan in de rij voor de Cozy Coupe van @littletikesbenelux #binnenkortmeer #gekregen #mamablogger #review #winactie
 • Veerle wilde een selfie maken 😂
 • Even een krijspaleisje pakken
 • Als mama een nieuwe tas heeft en dochterlief ermee vandoor gaat. #GastonLuga #GastonLugaNL #gekregen #review #binnenkortmeer
 • De zon schijnt en de vakantie komt er aan. Tijd om de tuin op orde te brengen. Het speelhuisje van de kinderen moet af en het kleine beetje gras dat nog over is moet bijgesnoeid worden. Daarna ook zeker nieuw gras zaaien, want er is bijna niets meer over.
 • Geweldige vrouwen en lieve vriendinnetjes!
 • De dames hadden er zin in! #premiere @universal_nl #uitgenodigd #binnenkortmeer
 • Filmpje gepakt met deze drie gezelligerds!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het nieuws raakt me zo

Ik ben een softie geworden. Sinds ik mama ben komt ...

Sluiten