TOP
Miskramen, Kinderwens en Zwangerschap

“Het is over, het hartje is gestopt”

Vandaag kreeg ik een smsje van het ziekenhuis, dat ik komende maandag een afspraak gepland had staan. Volgens mijn agenda was dat morgen, dus de paniek sloeg toe. Ik wilde echt niet nog eens wachten tot na het weekend. Gelukkig kon ik terecht bij mijn verloskundige. Nou ja, gelukkig….het pakte wat anders uit. Ze zag weer te weinig en stuurde me gelijk door naar het ziekenhuis. Daar hoefde ik niet lang te wachten en lag ik al snel in de stoel. Twee minuten later vertelde de gynaecoloog mij, dat er geen hartactie meer was. En geloof me, ze heeft echt goed gezocht.

Het is nu dus officieel een miskraam. Ik heb ook de pillen meegekregen om de “bevalling” op te wekken. Manlief en ik zijn er helemaal stuk van. Dit hadden we toch echt niet meer verwacht. Het verdriet van vandaag kan ik ook eigenlijk niet beschrijven. Het voelt zoveel heftiger dan vorige keer, omdat het nu allemaal zo goed leek te gaan. Ik voel me gesloopt van alle emoties van de afgelopen tijd en heb moeite om te bevatten wat er nou allemaal is gebeurd. Hoe kan het nou dat ik twee keer een kloppend hartje heb gezien en dat dit twee keer in een miskraam is geëindigd? Een kloppend hartje is toch meestal een signaal dat het goed zal aflopen? Althans, je kans op een miskraam wordt dan toch aanzienlijk lager? Waarom gebeurt dit nou weer? Kunnen wij wel nog een kindje krijgen? Dit soort vragen spoken non-stop door mijn hoofd.

Ik kan gewoon niet geloven dat het weer voorbij is. Mijn kleine hummeltje is er niet meer en wat keken wij uit naar jouw komst! Binnen enkele minuten was die droom voorbij en wij blijven achter met een leeg, bedroefd en verward gevoel. Een nieuw leventje is zo gewenst…….

«

»

25 COMMENTS
 • Mèlanie

  4 jaar ago

  Ohnee Het is jullie zo gegund. Heel veel sterkte

 • Ilona

  4 jaar ago

  Sterkte is alles wat je dan nog kan zeggen… :'(

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Oneee! Helaas geeft een kloppend hartje geen garantie. Hier met 13+ weken alsnog mis gegaan. Heel veel sterkte komende tijd.

 • Jodi - liefthuis

  4 jaar ago

  Neeeee geen woorden voor zo verschrikkelijk. Neem je tijd, Knuffel

 • Astrid

  4 jaar ago

  Sterkte lieverd mss nog niet heel lang zwanger maar zo welkom en je droomt toch al negen maanden vooruit. Neem je tijd en je rust en sterkte met het verlies van je kleintje

 • Janske

  4 jaar ago

  nee….wat verschrikkelijk…Na alles wat er gebeurd is…heel veel sterkte gewenst bij dit grote verlies!

 • Malou

  4 jaar ago

  Vreselijk.. Heel veel sterkte!

 • Neeeeeee wat verschrikkelijk na alles…. Heel erg veel sterkte!

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Neee, ik schrik ervan. Wat vreselijk. Ik heb zo met jullie te doen. Het leek juist zo goed te gaan. Heel veel sterkte.

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Ja, doe toch weer met je mee

 • Birgit

  4 jaar ago

  Oh nee dat meen je niet!
  Wat erg! Heel veel sterkte toegewenst.

 • Saskia

  4 jaar ago

  Heel veel sterkte.

 • Liess

  4 jaar ago

  Vreselijk dit. Was zo blij voor jullie. Sterkte met dit verlies.

 • Wilmaaa

  4 jaar ago

  Vreselijk, wat wens ik je ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd! Liefs

 • Linda

  4 jaar ago

  Wat klote!! 🙁 heel veel sterkte.

 • Marijke

  4 jaar ago

  Wat erg! Heel veel sterkte de komende tijd!
  Na al die spanning nu toch alsnog de ellende!

 • Merel

  4 jaar ago

  Wat een verdrietig nieuws, ik gunde jullie het zo! Veel sterkte met verwerken. Liefs

 • Meike

  4 jaar ago

  Wat verschrikkelijk! Heel veel sterkte!

 • Fleur

  4 jaar ago

  Wat een schrik! Heel veel sterkte

 • Linda

  4 jaar ago

  Oh nee! verschrikkelijk. Heel veel sterkte!

 • Leonie van Mil

  4 jaar ago

  Verschrikkelijk!! Heel veel sterkte

 • Kirsten

  4 jaar ago

  Verschrikkelijk… Sterkte bij het verwerken!

 • Monique

  4 jaar ago

  Wat vreselijk verdrietig… Heel veel sterkte de komende tijd 🙁

 • Romy

  4 jaar ago

  Wat verdrietig… Heel veel sterkte.

 • Bianca

  4 jaar ago

  Wens jullie veel sterkte xx

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Het krijspaleis, ja of nee?

Afgelopen weekend ben ik met Sanne weer eens naar een ...

Close