Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Sanne gaat uit logeren”

Over twee nachtjes gaat mijn grote kleine meid twee nachtjes uit logeren. Het is niet de eerste keer hoor, maar toch is het anders. Op tweejarige leeftijd is Sanne al een keer een paar daagjes weg geweest met mijn schoonouders en ook heeft ze wel eens nachtjes doorgebracht bij mijn ouders en mijn zus. Dit is allemaal zonder problemen verlopen. Wat is er dan nu zo anders?

Ze is drie en ze zit in een mama-fase. Ik heb haar al een paar keer verteld dat ze overmorgen met opa en oma mee gaat en daarna bij haar nichtje gaat logeren en steevast komt dan de vraag of mama ook mee gaat. Als ik dan nee antwoord volgt er een pruillipje en een keiharde “Nee!”. Als ik erover doorga wordt ze boos. Nou weet ik ook wel, dat als zij daar eenmaal is dat het allemaal wel mee zal vallen. Ik ben alleen een beetje angstig, dat ze mij gaat missen als ze slapen moet. Ik herinner mij dat ik als kind dan juist naar mijn ouders verlangde en intens verdrietig werd omdat ik ze miste. Ik hoop zo dat Sanne dit niet van mij heeft geërfd  Waar ik zelf het meest tegen op zie is het moment dat Sanne in de auto wordt gezet en zij mij niet ook ziet instappen. Ze kan dan zo hartverscheurend huilen en ik vrees dat ik daar de grootste moeite mee ga hebben.

Waarom ze dan toch uit logeren “moet”? Omdat ik zeker weet dat ze het echt naar haar zin gaat hebben bij haar grote neef en nicht en omdat het voor zowel Sanne als voor mij goed is om even uit de alleen-mama-fase te stappen. Toch ben ik blij dat we haar zondag weer zullen ophalen.

Wanneer ging jou kind voor het eerst al dan niet bewust uit logeren? En heb je nog tips voor Sanne en mij wat betreft de heimwee? Ik hoor deze heel graag!

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Kirsten

  3 jaar ago

  Bij ons gebeurt het af en toe eens dat Lenne bij iemand gaat logeren omdat we ergens naartoe moeten of een avond inplannen voor ons 2 en bijvoorbeeld met ons 2 uit eten gaan. Ik zou zeggen, als ze het gewend zijn, is het makkelijker? Geen idee of dat het geval is, want Lenne is pas 15 maanden & dat is heel wat anders dan de leeftijd van 3.. Eventueel iets persoonlijk van jezelf meegeven met Sanne? Zou dat helpen?

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Op jonge leeftijd ging het prima. Nu is ze er meer bewust van en heeft ze er moeite mee.

 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Bij ons gingen ze al vanaf baby logeren. Ze hebben gelukkig nooit problemen gehad en slapen overal goed.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Muppets met een ochtendhumeur……aaaaaaah

Er zijn van die ochtenden, dat je spijt hebt dat ...

Sluiten