Verhalen van een werkende moeder
TOP
Boeken

“Ik heet geen Scheetebeetje!”

Voor iedere hond/ieder kind dat NIET SCHATTIG is!

In het kader van de Internationale Kinderboekendag (2 april) bespreek ik wekelijks een kinderboek. Vandaag vertel ik wat over het boek van Sean Taylor en Kate Kindley: Ik heet geen Scheetebeetje! (Don’t call me Choochie Poo!)

Ik heb zo hard gelachen om dit boek. Ik kon het me helemaal voorstellen hoe het hondje zich voelde. Je ziet vaak genoeg dames op straat, die hun hondje als een soort accessoire beschouwen en deze “versieren” met allerlei tierlantijntjes en bling bling  Ik vraag me wel eens af of de hondjes zelf dit allemaal wel zo’n geweldig idee vinden. Sean Taylor en Kate Kindley zijn in het hoofd van een accessoirehond gekropen en dit boek kwam eruit.

De hoofdpersoon, nou ja, de hoofdhond in dit boek vindt zichzelf een flinke stoere hond. Zijn baasje denkt daar alleen anders over. Voorzien van een grote roze strik neemt ze hem in haar handtasje overal naartoe. Hij draagt nog net geen tiara op zijn kop. Soms kan hij zich naar zijn hondenvrienden toch nog als een stoere grote hond voordoen. Totdat uiteraard zijn baasje hem roept met de meest betuttelende verschrikkelijke koosnaampjes, die je je maar kan voorstellen. Iedereen heeft wel een keer zo’n moment meegemaakt, dat je je het ene moment voelt alsof je de grootste en sterkste van de wereld bent en dan vervolgens door een paar enkele woorden je zo ienieminie voelt. Dit arme scheetebeetje ervaart dat dus non-stop! Ik heb de originele Engelse tekst nooit gelezen, maar de vertaler heeft goed werk geleverd.

IMG_6961De tekeningen zijn ook echt briljant. De ergernis is van de kop van Scheetebeetje af te lezen als hij weer betutteld wordt door zijn baasje. Vooral die immens roze strik is goed bedacht. Een prima samenwerking dus tussen Sean Taylor en Kate Kindley.

Ik denk dat het een leuk boek is om te geven vanaf 5 jaar ongeveer. De grapjes komen dan het beste tot hun recht. Klik hier om “Ik heet geen Scheetebeetje!” te bekijken bij Bol.

IMG_6960

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
  • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
  • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte  haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
  • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
  • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
  • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog oma: “hoe word ik zwanger?”

Lang lang geleden leerde ik mijn echtgenoot kennen. Binnen drie ...

Sluiten