Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“De kunst van het haarinvlechten is niet aan mij besteed”

Mag ik wat eerlijk bekennen? Soms wou ik dat ik jongens had in plaats van meisjes. Het lijkt me zo praktisch met het haar. Een beetje gel er in en je bent klaar. Met meisjes is dat toch wel anders. Nou ja, met Sanne dan, want Veerle heeft nog niet echt een volle boos op haar hoofdje. Één speldje zou dan in theorie voldoende zijn als ze het zou toelaten. Sanne daarentegen heeft veel en dik haar. Heel mooi natuurlijk, maar ook wel lastig af en toe. Zo vindt zij het geen pretje als ik haar haren borstel en ook mijn invlechtpogingen worden niet altijd in dank afgenomen.

Invlechten
Ik ben soms zo jaloers op de dames van het kinderdagverblijf als ik zie met welk gemak zij de mooiste creaties maken met de haren van dochterlief. En het ziet er nog tot in de puntjes verzorgd uit ook. Ik heb één keer meegekeken toen ze hun vaardigheden showden, maar hoe hard ik het ook probeer, hun handigheid heb ik gewoon niet. Het is uiteraard niet zo, dat ik helemaal niets kan met het haar van mijn dochter. Inmiddels ben ik behendig geworden in het creëren van een lange vlecht van rechts boven het hoofd naar links onderin. Hier ben ik zo goed in geworden, dat ik niet meer een normale vlecht van boven op het hoofd naar recht naar beneden kan maken. Ook lukt het mij nog wel eens om twee vlechten langs het hoofd te maken, maar op de één of andere manier begint dan de ene vlecht hoger dan de andere en loopt het ook anders op het hoofdje. Ik moet dus nog veel oefenen, maar dat is best lastig als je bijna-kleuter niet te lang stil wenst te zitten en bij elk geluid haar hoofdje weer weg draait. Daarnaast heeft ze ook nog eens specifieke wensen over welke speldjes en elastiekjes in haar haren mogen.

   

Zenner
Wat ben ik blij met een merk zoals Zenner en de hoeveelheid verschillende speldjes die ze aanbieden. Met de collecties die wij thuis hebben kan Sanne elke dag een ander speldje uitzoeken om in haar haren te doen. Soms doet ze er gewoon acht tegelijkertijd in. Wist je trouwens dat Zenner sinds 1978 in Nederland verkocht wordt? Grote kans dus dat jij als klein meisje ook deze haaraccessoires hebt gedragen. Ik herinner me ze nog wel van vroeger in ieder geval. Niet omdat ik ze zelf droeg, want mijn moeder had nog meer moeite met haren vlechten dan ik. Wij liepen gewoon onze hele jeugd met een bobline rond. Het voordeel van de Zenner haaraccessoires is, is dat ik elke vlecht min of meer kan vastzetten aan het hoofd en het er nog eens leuk uit ziet. Het voordeel van de hoeveelheid speldjes die we hebben is dat het niet erg is als er soms eentje kwijt raakt en dat voor elk kledingstuk wel een matching speldje te vinden is.

Flakes en winactie gesloten
Af en toe komt Zenner met een nieuwe speciale collectie uit. Recentelijk is de collectie Flakes verschenen, een winters paradijs. Ik vond het dan ook niet meer dan toepasselijk om na de pak sneeuw van vandaag een winactie online te zetten waarbij je kans maakt op het hieronder weergegeven setje haaraccessoires uit deze collectie.  Je doet mee door een reactie achter te laten en het bericht te liken. Delen wordt gewaardeerd, maar is geen verplichting. De actie loopt tot en met 18 februari 2017. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)

Facebook Comments

«

»

10 COMMENTS
 • Marieke Flikweert

  3 jaar ago

  Leuk voor mijn kleine krullenbol Elin.

 • Linda Raaijmakers

  3 jaar ago

  Wat een schattig setje zeg 😀 Ik doe graag mee voor Eva zodat ze er mooi uitziet op de 1e verjaardag van haar nichtje Tess 😀

 • elisabeth maria martina

  3 jaar ago

  super voor de mooie krullenbol van kleindochter lise

 • Hetty

  3 jaar ago

  Hoe herkenbaar!!!
  Gelukkig heeft de ‘Elsa-vlecht’ de voorkeur…

 • Lieke

  3 jaar ago

  Leuk nu de haartjes van mijn dochter eindelijk beginnen te groeien!

 • Sharon de Ridder

  3 jaar ago

  Wat een leuk setje; mijn dochters zijn ook dol op vlechten en speldjes! Ik doe graag mee 🙂

 • Marian B

  3 jaar ago

  Mijn meisjes haartjes beginnen nu echt te groeien, dus dan komt dit zeker van pas! Hopelijk leer ik snel want tot nu toe kan ik op haargebied nog niet zo veel.

 • Diana

  3 jaar ago

  Doe graag mee…!!! En ook ik wordt iedere week blij als ik op vrijdag onze dochter haal van het kinderdagverblijf en ze heeft zon schitterende invlecht…. Lukt mij ook echt niet

 • Sandy van der Kolk

  3 jaar ago

  Ik raak altijd met mijn vingers in de knoop, haha!!

  • Sandy van der Kolk

   3 jaar ago

   ps. ik loot niet mee 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een poppenhuis kent geen generatiekloof

Met de hele familie op wintersport geweest. Altijd bijzonder, ik ...

Sluiten