Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Al 25 weken in verwachting. Hoe is het nu?”

Ik zeg het al vaker, maar het is ook echt zo. Wat vliegt de tijd!!! Over twee maandjes ga ik gewoon alweer met verlof! Tot dat moment moet er eerst nog hard gewerkt worden. Nou ja, tot bepaalde hoogte dan, want alles is een beetje op aan het raken.

Zo’n zes weken geleden werd ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met een te hoge bloeddruk. Ik ben toen even door de medische molen gegaan, maar ze hebben niets kunnen vinden. Gelukkig maar. De afgelopen weken ben ik weer vaak duizelig. Soms is het aanvaardbaar en soms moet ik echt gewoon even op de grond zitten om niet om te vallen. Natuurlijk heb ik dat afgelopen vrijdag met de gynaecoloog besproken. Aangezien mijn bloeddruk nog steeds mooi laag is, kan er volgens haar maar één andere oorzaak zijn: vermoeidheid! Toen ik vertelde dat ik het niet herkende van mijn vorige zwangerschappen was ze vrij direct. Ik ben nou eenmaal ouder mer drie kinderen die ook aandacht vragen. Met elke zwangerschap erbij, krijg je ook meer kwaaltjes. En ik zie er uitgeput uit. Waar ik kan moet ik wat meer rust nemen. Nou, dat is dus echt niet mijn ding. Rust nemen. Maar eerlijk is eerlijk, die duizeligheid vind ik ook maar niets.

Mijn lichaam is nu ook op een andere manier aan het protesteren en wel met harde buiken. Elke vrouw die zwanger is geweest moet dat wel herkennen. Dat gevoel alsof er een ballon in je buik wordt opgeblazen, deze even vol blijft en daarna zachtjes weer leeg loopt. Het is geen fijn gevoel en al helemaal niet als je deze dagelijks hebt. Sommige zelfs pijnlijk! Als advies meegekregen om dan maar op mijn linkerzij te gaan liggen en het liefst met een warme kruik. Zolang ze niet om de paar minuten komen, zijn ze vervelend maar niet ernstig. Ik zelf heb ergens het gevoel dat de jongedame in mijn buik haar gezicht eerder gaat laten zien. Zolang ze nog maar sowieso twaalf weken blijft zitten, vind ik het prima.

Natuurlijk geniet ik ook wel van deze zwangerschap. Het getrappel in mijn buik is toch ook gezellig en het blijft bijzonder. Éen ding weet ik wel: dit is mijn laatste keer! Dus geen Robert ten Brink voor ons!

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Liline Erdmann

  3 weken ago

  Hoe is het nu met je schildklierproblemen? Denk aan jezelf en je 4 meisjes!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Met de Go Glam Nail Studio de nageltjes pimpen

Glitters, glamour en glans, dat zijn de dingen waar mijn ...

Sluiten