Voor de meeste mensen is de zomer hét favoriete seizoen, en dat is niet zo gek ook. We kunnen genieten van het buitenleven en worden vrolijker van het zonlicht. Hoe meer we buiten komen (als de zon schijnt), hoe beter we in ons vel zitten! Extra reden om aankomende zomer van je tuin te genieten. Of je nu een beginnende tuinier bent of een ervaren tuinbaas, er zijn een aantal eenvoudige manieren om het meeste uit je tuin te halen. We vertellen je er graag meer over! 

Tip 1: Voeg kleurrijke bloemen toe

De gemakkelijkste manier om je tuin wat leven in te blazen is door bloemen toe te voegen die heldere en vrolijke kleuren hebben. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ze brengen ook bestuivers als vlinders en bijen binnen, die kunnen helpen je planten gezond te houden. Als je niet veel ruimte hebt om te planten, probeer dan bloemen in potten toe te voegen aan de randen van je tuin of langs looppaden. Zet je tuinmeubel precies tussen de kleurrijke bloemen en je kunt écht genieten van de natuur – dicht bij huis!

Tip 2: Plant eetbare planten

Als je op zoek bent naar iets meer dan alleen mooie bloemen, waarom plant je dan geen eetbare planten in je tuin? Het is een geweldige manier om variatie en voeding aan je dieet toe te voegen en het geeft je iets leuks om te doen terwijl je tijd buiten doorbrengt. Probeer groenten te planten zoals tomaten en paprika’s, of kruiden zoals basilicum en peterselie. Je kunt zelfs vruchten als bosbessen en aardbeien planten als je genoeg ruimte hebt! Zo ben je ook nog lekker bezig met beweging in de buitenlucht. Win-win!

Tip 3: Voeg zitplaatsen toe

Vergeet de zitplaatsen niet bij het plannen van je tuinaanleg! Door bankjes of stoelen rond bloemperken of bomen toe te voegen, heb je een plek om achterover te leunen en al je harde werk bij het creëren van een mooie tuin te bewonderen. Als je iets meer privé wilt, probeer dan een tuinhuisje toe te voegen met comfortabele meubels van Doabuy erin, zodat je kunt ontspannen, weg van nieuwsgierige ogen, maar toch kunt genieten van de schoonheid van de natuur om je heen.

Ja, de zomer is dé perfecte gelegenheid om herinneringen te maken met vrienden en familie in het comfort van je eigen achtertuin. Met deze drie tips kun je gemakkelijk een uitnodigende buitenruimte creëren die gevuld is met kleurrijke bloemen, eetbare planten en gezellige zitjes voor ontspannen middagen die je in de zon geniet!