Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Noor, Zwangerschap

“Gastblog nano: de eerste mijlpaal en de eerste ontmoeting”

Yes! Ik ben alweer twaalf weekjes oud geworden vandaag. Dat betekent dat het er steeds meer op begint te lijken, dat ik begin oktober op de wereld zal komen. Volgens de verloskundige zal mijn geboortedatum 8 oktober zijn, maar je begrijpt natuurlijk wel dat ik me niet aan dat soort loze voorspellingen ga houden. Misschien kom ik gewoon wat eerder of veels te laat, louter om mama te pesten. Ik vind het wel grappig om mijn gastvrouw op de kast te krijgen. Zo dacht ze dat ze zonder misselijk te zijn deze zwangerschap zou doorkomen, maar ze zit er totaal naast. Sinds een paar dagen zorg ik er voor, dat ze een groot gedeelte van de dag zich zeeziek voelt met het liefst een paar keer wcpot knuffelen erbij. Nee mama, zo makkelijk zal het niet verlopen.

Een paar dagen geleden hebben mijn zussen mij voor het eerst gezien bij de verloskundige. Veerle wees naar het scherm en zei gelijk “baby”, maar Sanne was een beetje overdonderd. Wel is ze er heilig van overtuigd dat ik haar broertje ben en heeft ze sindsdien zelf twee babyjongens in haar buik, die ze dan ook vol trots toont. Alleen groeien ze niet zo hard, zegt ze. Overigens was het de laatste keer dat mama bij de verloskundige was, want na diens overleg met het ziekenhuis is door het hoofd gynaecologie besloten dat alle controles vanaf nu worden overgenomen door het ziekenhuis. De verloskundige kon alleen niet goed vertellen waarom hiertoe besloten was, dus hoopt mama dat op haar eerstvolgende afspraak te horen. Het zal vast iets te maken hebben met de gecompliceerde bevallingen van mijn zussen en recentelijk ontdekte risico’s wat betreft trombose. Het betekent in ieder geval dat mama mij de komende maanden vast nog vaak zal mogen bewonderen.

Of ik een jongetje of meisje ben weet ik alleen nog op dit moment, maar over een paar weken hopen papa en mama het ook te weten. En jij dan ook!

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Jodi - liefthuis

  3 jaar ago

  Wel raar dat de communicatie zo onduidelijk is, maar ach extra in de gaten gehouden worden hoeft helemaal niet erg te zijn.
  Fijn dat alles zo goed gaat op wc pot knuffelen na. We schelen precies 2 weken.

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Jij twee weken verder toch?

 • Volgmama

  3 jaar ago

  Wat raar dat ze dan niet kan vertellen waarom de controles nu via het ziekenhuis gaan. Wel fijn dat je het eerste trimester achter je hebt ๐Ÿ™‚

 • Marieke

  3 jaar ago

  Wat vreemd dat ze het je niet vertellen. Wel leuk dat de zussen mee zijn geweest en dat ze ook konden kijken.

 • Nicole

  3 jaar ago

  Ahhh de zussen zullen vast heel trots zijn! En in zkh controles is ook wel weer wat want dan kun je inderdaad vaker kijken..

 • Wat vreemd dat ze het je niet vertellen. Hopelijk is de misselijkheid van korte duur en voel je jezelf snel beter.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn fotoโ€™s ๐Ÿ˜‚ #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie ๐Ÿ˜
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland ๐Ÿ˜. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De Zeeman heeft de zomer in de bol

Wat kan ik hier van genieten. ย Het zonnetje schijnt gewoon ...

Sluiten