Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Fietsweek: review van de Bobike Exclusive Mini”


Ik geef het eerlijk toe. Ik ben een hele luie moeder. De kinderen worden gebracht en gehaald van het kinderdagverblijf met de auto. Ook wel omdat ik anders deze weer eerst van thuis moet ophalen, want fietsen naar mijn werk gaat me al helemaal te ver. Het zou wel mogelijk zijn hoor, maar ik vind mijn mama-fiets gewoon veels te zwaar trappen om elke dag 13 kilometer heen en ook weer terug te fietsen. Volgens manlief ligt dat meer aan mijn conditie dan aan die van de fiets.

Het is wel jammer, dat ik niet zo fanatiek ben, want de Muppets zijn dol op fietsen. Zodra ik één van de helmpjes tevoorschijn haal hoor ik enthousiaste kreten en wordt er snel naar de deur gekropen en gerend. Juist omdat ze er zo dol op zijn probeer ik nu wel wat vaker op deze tweewieler te stappen. Het is immers goed voor de Muppets om buiten zijn en ook gezond voor mij om eens uit die auto te stappen.

Ik weet alleen niet hoe al die andere moeders het doen hoor, met twee kinderen op de fiets. Ik vind het altijd zo’n gedoe. Oké, ik weet inmiddels dat ik eerst Veerle voorop moet doen en daarna Sanne achterop, omdat als ik het andersom doe de fiets zal omvallen. Vervolgens moet ik die bandjes over de hoofdjes heen krijgen, wat echt onmogelijk is als ze een helmpje op hebben. Dus helmpje af, bandje erover en helm weer op. Voordat we weg waren was er gerust ruim een kwartier verstreken.

Ik vertelde Bobike over mijn fietsperikelen en zij stuurde mij twee prachtige nieuwe stoeltjes om te testen. Ik zeg prachtig, want dat zijn ze ook echt! Ze hebben eerst een week in de woonkamer gelegen (manlief zou ze er op zetten, maar had nog geen tijd). In die week heeft Sanne aan iedereen die het wilde horen verteld wel zitje van haar was en welke van Veerle. Toen manlief de tijd had vrij gemaakt ze er op te zetten, moest ik met de dames het huis verlaten want ze werden ietwat ongeduldig. De oude stoeltjes eraf halen en de nieuwe erop zetten kostte meer tijd dan ik aanvankelijk had gedacht.

IMG_8290 IMG_8286

Twee uur later konden we de helmpjes tevoorschijn halen voor de eerste fietstocht in de nieuwe zetels. Het was even wennen aan de wijze van ingespen, maar als je het eenmaal door hebt is het best een handig systeem. Er hoeft gelukkig niets meer over het hoofdje heen. Ook kreeg ik de indruk dat ik de Muppets veel steviger kon insnoeren dan bij de vorige zitjes. Het gaf me een gevoel van extra veiligheid en goede ondersteuning. Het verbaasde dan ook niet dat de mini exclusive zitjes door de Consumentenbond werden beloond met de titels Best Getest en Beste Koop. En dan is het ook nog eens mooi meegenomen, dat ze er zo leuk uit zien!

Wat mij betreft zijn de exclusive mini zitjes van Bobike een absolute aanrader en een must voor elke fietsende ouder. Als het om je kind gaat neem je immers toch gewoon het beste van het beste? Daarom ga ik ook iemand blij maken met de fietshelm van Bobike. Heb of ken jij een klein meisje dat graag de blits wil maken met een prachtige roze fietshelm? Laat dan een reactie achter onder dit bericht of op Facebook. Zondag 28 augustus krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

IMG_8307

Facebook Comments

«

»

14 COMMENTS
 • Nicole monsieurs

  4 jaar ago

  Wat een superleuk en interessante blog. Was al een tijdje aan het snuffelen voor een nieuw fietstoeltje voor mijn dochtertje en zit aan een Bobike te denken, deze review komt dan ok goed van pas om eens te horen hoe je deze ervaart waag gaaf een kansje voor de gave fietshelm, zou super zijn voor mijn dochtertje Lilly, kan ze voortaan nog veiliger op de fiets en op haar wishbonebike

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Even serieus? Ben zo blij met Bobike. Zoveel fijner dan wat ik had!

 • Manon van Leijenhorst

  4 jaar ago

  De oudste gaat volgende week naar school en heeft gisteren een step gekregen om naar school te steppen, terwijl ik er achter aan wandel met de kinderwagen…al bleek vanavond dat een helm (en kniebeschermers) geen overbodige luxe zijn. Dus win graag een helmpje…handig voor op de fiets bij mij, eigen fiets met zijwieltjes en voor bij de step.

 • Marjo

  4 jaar ago

  Ja voor Sarah hij is super!

 • Alicia Hofman-Voshol

  4 jaar ago

  Zo’n fietshelm lijkt me echt heel fijn, ik doe graag mee voor mijn meisje!

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Fijn dat de zitjes zo goed bevallen!

  Op zich zou je met 13 kilometer heen en weer terug wel prachtig aan je dagelijkse portie beweging komen : )

 • Bodil

  4 jaar ago

  Leuke review! En jaaaaaah! Ik ken zeker een klein meisje dat hier graag mee zou fietsen! Ze is op 28 augustus jarig, dit zou een extra mooi cadeau zijn!

 • Fleur

  4 jaar ago

  Mijn jongste is aan het leren fietsen en ik hou af en toe mijn hart vast, Een mooie helm zou daarbij dus zeker helpen. En roze is natuurlijk helemaal goed

 • Liesbeth

  4 jaar ago

  Superfijn voor mijn kleine nichtje!

 • Maaike

  4 jaar ago

  Leuk voor mijn nichtje en daarna voor mijn dochtertje!

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Dit is veilig voor mijn jongste kleindochter, als ze bij mij of mijn man op de fiets zit.
  Doe graag mee voor deze helm.
  Ik heb geen Facebook, maar volg bloglovin.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Dit is veilig voor mijn jongste kleindochter, als ze bij mij of mijn man op de fiets zit, of als ze zelf op haar fietsje zit.
  Doe graag mee voor deze helm.
  Ik heb geen Facebook, maar volg bloglovin.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Sorry, 2 x, was niet de bedoeling.
  Was vergeten dat ze zelf ook op haar fietsje fietst.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Met een dop op je kop.... - MeerVanMir on augustus 15, 2016
 • Instagram
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Zwemmen met de dreumes en de peuter

  Ons laatste zwemavontuur,waar ik over geschreven had, is alweer van ...

  Sluiten