Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Fietsweek: met een helmpje van Nutcase op de fiets – gesloten”

Als ouder wil je je kind te allen tijden beschermen waar je kan. Zeker kleine kinderen kunnen nog zo kwetsbaar zijn met hun broze botjes en niet volgroeide schedel. Wist je trouwens dat het tot drie jaar kan duren voordat de voorste fontanel is gesloten? En dat het pas rond het achtste levensjaar is uitgegroeid? Je moet er toch niet aan denken dat er daar iets mee gebeurt? Het zal je dan ook vast niet ontgaan zijn, dat ik de Muppets altijd een helmpje op doe als we er met de fiets er op uitgaan. Ik heb daar zelf zo mijn redenen voor:

 • Ik denk / hoop dat, als ik ze van jongs af aan al een helmpje op doe als we gaan fietsen, ze niet beter weten dan dat dat zo hoort. Hopelijk scheelt dat discussie wanneer ze iets groter zijn.
 • Ik heb vaak genoeg gezien, dat een mamafiets omviel met de kindjes nog in de zitjes.
 • Op een mamafiets kan ik niet zo snel uitwijken. Ik vertrouw mezelf wel in het verkeer, maar anderen niet altijd.
 • Als ze zelf gaan fietsen zijn ze nog verre van stabiel op de fiets.
 • Het is een kleine moeite ze een helm op te zetten.
 • Als ze op hun hoofd vallen als ze geen helm dragen ben je verder van huis.

Genoeg redenen om de kinderen dus extra bescherming te geven. Het is waar, ik droeg vroeger ook geen helmpje als ik ging fietsen. Maar ik droeg het ook niet bij het skieën en nu wel. Ik was één van de eerste skieërs met een helm op de piste en nu is het bijna vanzelfsprekend om er eentje te dragen. Het zal mij niets verbazen als dat ook straks ook gebeurt met alle fietsers. Op zich is het ook best logisch. Het hoofd is erg kwetsbaar en dat dien je te goed beschermen.

Naast een goede dop op de kop is het wel fijn om er nog enigszins acceptabel uit te zien. Zo dachten ze bij Nutcase er ook over. (Wist je trouwens dat het brein achter Nutcase op het idee is gekomen door een voetbalwedstrijd?) Een goede bescherming hoeft helemaal niet saai te zijn. Met een ruime selectie aan printjes en modellen is er voor iedereen, van jong tot oud, wel een beschikbare helm te vinden in hun webshop.

Ook van Nutcase mag ik iemand blij maken met een helm naar keuze. Wil je kans maken op een helm met leuke print? Laat dan in een reactie onder dit bericht of op de facebook pagina van MeerVanMir weten voor wie je mee doet. Zondag 28 augustus maak ik de winnaar bekend.

 

160816

 

Facebook Comments

«

»

9 COMMENTS
 • Heleen M

  4 jaar ago

  Nu mijn zoontje op de openbare weg fietst, moet hij van mij ook een helm op. Die van hem begint slecht te worden, dus zo’n gave nieuwe zou heel welkom zijn! Kan hij de blits uithangen als hij volgende week in groep 2 start!

 • Kris

  4 jaar ago

  onze jongste van drie kindjes heeft nog geen helmpje. zo’n cool exemplaar zou hem zeker niet misstaan!

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Gefeliciteerd! Jij mag een helmpje uitzoeken bij Nutcase. Stuur je me je gegevens even door?

   • Kris

    4 jaar ago

    Wow, heel leuk! Ik stuur je een mailtje. Bedankt!!

 • Bodil

  4 jaar ago

  “Vroeger” was een helm dragen op de fiets echt niet cool. Nu is het haast een fashion item! Wat een gave designs!!! De Daisy Pink Little Nutty mag het bolletje van mijn dochter wel beschermen! 😀

 • Miekske Dingens

  4 jaar ago

  Heel graag maak ik een kansje voor onze 2,5 jarige kapoen! Ben al even op zoek naar een leuke helm, en zag van de week je andere actie voorbijkomen, die vooral voor meisjes was, dus nu fingers crossed!

 • Liesbeth

  4 jaar ago

  SUPER leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn kleine nichtje! Zij is vast een brokkenpiloot als ze binnenkort gaat leren fietsen!

 • Marita Cuypers

  4 jaar ago

  Dit is een heel mooie actie, ik doe graag mee voor mijn tweejaar oude kleinzoon!

 • Kirsten

  4 jaar ago

  Omdat de helm die we gekocht hadden voor Lenne nog te groot is, zijn we gewoon niet op de fiets gestapt die keer dat we het van plan waren. Ik doe graag mee voor een kleinere!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Fietsweek: review van de Bobike Exclusive Mini

Ik geef het eerlijk toe. Ik ben een hele luie ...

Sluiten