Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Even weer een kleine persoonlijke update”

Het zal je vast niet helemaal ontgaan zijn dat het wat stiller was op mijn blog de afgelopen weken. Althans, er kwamen wat minder persoonlijke berichten online. Er is behoorlijk wat gaande achter de schermen waardoor ik even niet de energie had om ‘s-avonds nog een gezellig vrolijk stukje over mijzelf of de kinderen te plaatsen. Ik hoop wel binnenkort hier wat meer te kunnen vertellen. Even geduld dus nog.

De laatste tijd ontving ik veel vragen over mijn ziekenhuistraject in verband met de kinderwens en of er al ontwikkelingen zijn. Inmiddels kan ik vertellen dat ik twee weken terug mijn intake had bij de gynaecoloog die het onderzoek leidt wat betreft de verlaagde antitrombine activiteit. Het was absoluut een bijzonder gesprek te noemen. Waar mijn eigen gynaecoloog mij aangaf de instructies tot het slikken van extra foliumzuur en vitamine B6 gekregen te hebben van deze gynaecoloog uit Leiden, zei zij dat gezien mijn bloedwaarden de extra doseringen compleet overbodig waren. Heerlijk toch hoe artsen elkaar kunnen tegenspreken. Uiteraard heb ik de bevindingen van de gyn uit Leiden nog even teruggekoppeld aan mijn arts en zij haalde slechts haar schouders op. Ach ja, het slikken van extra vitamines kan ook geen kwaad, dus ik ga voorlopig ermee door.

Het onderzoek was wel een tikkie anders dan ik dacht. Ik was namelijk in de veronderstelling dat het “dubbel blind” zou zijn waarbij de ene groep vrouwen placebo’s zou krijgen en de andere groep de medicatie. Het onderzoek bleek echter volledig transparant te zijn. Ik kreeg dan ook nog dezelfde dag te horen tot welke groep vrouwen ik door de computer ingedeeld was. Helaas was dat dus niet medicatie groep. Ik was hier toch wel lichtelijk teleurgesteld over als ik eerlijk ben. Mijn omgeving daarentegen niet. “Je spuit toch iets in je lichaam. Dat kan vast nooit helemaal goed zijn”, waren de ietwat opgeluchte reacties. Dus de volgende zwangerschap zal weer volledig op eigen kracht geschieden en het gaat vast lukken.

Kortom, het was me wel het ziekenhuisbezoekje weer. Geen meter opgeschoten en toch tevreden zijn. De volgende keer dat ik over het ziekenhuis schrijf wordt het gewoon met een leuke echo foto. Deal?

Facebook Comments

«

»

10 COMMENTS
 • Fleur Veldkamp

  3 jaar ago

  Lijkt me zeker een goede deal! Jammer dat je in de geen-medicatie-groep zit, maar inderdaad ook wel weer fijn dat je niet jezelf hoeft te injecteren

 • Nicole

  3 jaar ago

  Nou laten we het hopen! Wel irritant hoor dat tegenspreken en onverschilligheid. En ook wel een beetje apart dat je gewoon weet in welke groep je zit. Lijkt me niet prettig eigenlijk.

 • Volgmama

  3 jaar ago

  Ik duim voor je! Het is je zo gegund. Kus <3

 • Marijke

  3 jaar ago

  Deal! Hoop zo dat het lukt!
  We blijven duimen!

 • Saskia

  3 jaar ago

  Dat lijkt me een goede deal!

 • Saskia

  3 jaar ago

  Dat lijkt me een goede deal.

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Deal! Wat vervelend ook al die mensen die elkaar tegenspreken, dan weet je het zelf ook niet meer…

 • Simpel,met een snufje liefde.

  3 jaar ago

  Ik hoop het voor je dat er volgende keer eindelijk weer een andere foto bij staat. Wel raar dat de artsen zich zo tegenspreken. Ik ben inmiddels ook in de malle molen beland om zwanger te worden.

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Kan je mij even een pb sturen?

 • Deal. En ik denk aan je 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Je Favoriete Film & TV-helden vind je bij de Zeeman

De meiden van Fleur (Mama's Liefste) hebben een sterke mening ...

Sluiten