Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Even mijn zorgverzekering verversen”

Terwijl ik dit schrijf zie ik op het nieuws dat de zorgverzekeraars mondjes aan hun nieuwe premies aan het bekend maken zijn. De meeste gooien er toch weer wat euro’s op per maand. Sterker nog, ik heb nog geen één verzekeraar gehoord met de positieve mededeling dat zij haar premies zal verlagen. Een flinke kostenpost voor iedereen het komende jaar, dus de hoogste tijd om je verzekering eens weer goed onder de loep te nemen.

Wat heb ik niet meer nodig?

Ik heb mijn verzekering al een aantal jaren en ben zeer uitgebreid verzekerd. De reden waarom ik alle aanvullende pakketten destijds heb aangevraagd is vrij simpel: kinderen! En dan wat specifieker de wens voor kinderen, de verwachte / gehoopte zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ik wilde gewoon optimaal ervoor verzekerd zijn, dus heb mezelf zeer uitgebreid verzekerd. Nu er geen acute kinderwens meer is is het wellicht tijd om weer eens kritisch naar mijn polis te kijken.  Natuurlijk heb ik dan wel weer nieuwe punten om naar te kijken zoals bijvoorbeeld anticonceptie, dus naar de basis terug gaan is denk ik geen optie. Al helemaal niet omdat de kinderen onder mijn polis vallen. De oudste en de jongste gaan wekelijks naar de fysiotherapie en daar is weer een aanvullende polis voor nodig,  Het is dus niet zo simpel als je zou denken.

Een verspreid eigen risico

Ik raad je dan ook eens gewoon rustig aan tafel te gaan zitten en een lijstje op te stellen. Wat verwacht je aan zorg het komende jaar en wat is absoluut niet meer nodig. Als je dat eenmaal op een rijtje hebt kan je vervolgens je huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. Ik doe dit jaarlijks en tot nu toe is mijn eigen verzekeraar er als meest toereikend uitgekomen. Maar nu mijn zorgbehoeftes veranderd zijn, moet ik eens extra kritisch naar mijn polis gaan kijken. De zorg is al duur genoeg, dus ik ga zeker niet betalen voor allemaal onderdelen die ik toch nooit zal gebruiken (hoop ik). Wat ik trouwens ook nog wil meegeven is, dat het bij meeste zorgverzekeraars mogelijk is maandelijks je eigen risico te betalen. Dat is fijner dan dat er ineens een paar honderd euro afgeschreven wordt. Misschien ook iets om bij stil te staan als je overweegt over te stappen? Het is even een uitzoek klus, maar uiteindelijk kan het behoorlijk wat centjes schelen. Dus hup, aan de slag!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De BubaBloon is meer dan een bal

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ...

Sluiten