Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Jaarlijks overstappen is een must!”

Er zijn van die dingen, die ik eigenlijk zelf zou moeten doen, maar ik stiekem gewoon liever over laat aan manlief. Gewoon omdat hij het zoveel beter kan dan ik (hij leest mee) en omdat het mij wellicht gewoon te weinig interesseert. Manlief vindt overigens dat ik me er wel wat meer in zou moeten verdiepen, maar doet het vervolgens gewoon weer allemaal zelf. “Het zijn ook echt taken van de man des huizes”, roep ik dan altijd. Soms zijn emancipaties ver te zoeken. Zo vind ik het zijn taak om de belastingaangifte te verzorgen. Als ik het zou moeten doen huur ik gewoon een mannetje ervoor in. Manlief vindt dat weer overdreven en ook zonde van het geld. Waarom er voor betalen als je het ook zelf kan doen?

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het eigenlijk geen probleem vind, dat hij alles zo graag uitzoekt. Ik heb namelijk al lang ondervonden, dat het inderdaad meestal een hoop geld scheelt. Zo heeft hij jaren geleden ontdekt dat als je elk jaar van energieleverancier wisselt je serieus veel euro’s kan besparen. Het is bijna gewoon zonde om niet jaarlijks te wisselen. Het werkt namelijk als volgt. Meeste energieleveranciers werken met een eenmalige welkomstkorting. Dit kan makkelijk oplopen tot meer dan € 200 euro! Hiervoor hoef je slechts één jaar energie bij de betreffende leverancier af te nemen. Na dat jaar kan je dan overstappen naar een andere energiemaatschappij om daar ook weer te profiteren van een welkomstkorting. Eigenlijk ben je dus gewoon een dief van je eigen portemonnee als je niet elk jaar overstapt .

Toen manlief mij erover vertelde was ik stiekem best huiverig voor het idee. Hoe moest ik dan weten naar welke energieleverancier we moesten overstappen? Er zijn namelijk zoveel verschillende met allemaal andere aanbiedingen. Gelukkig hoeven we tegenwoordig (door de komst van het internet) zelf niet veel meer uit te zoeken, aldus manlief. Zo bestaan er handige sites, zoals Overstappen.nl, die een energievergelijker tool hebben en daarmee voor je berekenen wat de beste aanbieding op dat moment is. Daarbij wordt dan rekening gehouden met je gezinssamenstelling en waar je woont. Je vult wat gegevens in en binnen enkele secondes heeft de site alle energieleveranciers met elkaar vergeleken en is er een top tien voor je samengesteld. Voor de leuk (we zijn net alweer overgestapt namelijk) heb ik het zelf ook eens ingevuld. Ik heb gevraagd aan Overstappen.om de energie te vergelijken en Eneco is nu de beste optie voor ons en zouden we € 230 terugkrijgen. Daar kan ik vast wel wat leuks mee doen ;-).

Zeg eens eerlijk, stap jij elk jaar over?

 

 

sponsored-story

 

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Het leed dat kolven heet #earlybird #moedermelk #allesvoordekleine #borstvoeding #kolven #ziekenhuis #neonatologie
  • Dit vandaag met de post gekregen. Zo ontzettend attent!
  • Het waren best heftige dagen met de kleine dame. Op mijn blog vertel ik waarom.
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Lego World 2016: wat kan je verwachten?

Dat vroegen wij ons dus ook af, want we waren ...

Sluiten