Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids

“De ellende van tanden poetsen”

Zoals jullie weten heb ik ooit een baby in beeld cursus gevolgd, aangeboden door het CJG, en heb ik daar fijne contacten met andere ouders aan over gehouden. We hebben allen een fijne puberpeuter en kunnen dus lief en (vooral) veel leed met elkaar delen. Dit gaat eigenlijk al ruim 2 jaar zo.

Toen onze draakjes één waren, kwam de eerste frustratie in de groep: het tandenpoetsen! Elke avond was het voor sommigen weer een gevecht om die minitandjes met de borstel te kunnen poetsen. Houdgrepen en liedjes werden geprobeerd, maar er was geen gouden tip. Manlief en ik waren blij, dat Sanne tanden poetsen geen enkel probleem vond en het allemaal toe liet. Ja, ik schrijf inderdaad in de verleden tijd. Sanzilla vindt het namelijk geen goed idee als papa of mama willen poetsen. Zij moet het doen. “Nee, niet samen! Pak je de tandenborstel af? Dan ga ik heel heel heel hard gillen.”

IMG_5252

Wij hebben inmiddels ook al veel geprobeerd. Samen poetsen, de houdgreep, liedjes zingen en ga zo maar door. Ik heb haar zelfs een keertje op de grond gelegd met haar benen tussen mij geklemd, maar dat is niet iets wat je elke avond wil doen. De gouden tip? Tja, die heb ik dus niet voor je. Wij zijn zelf ook nog redelijk zoekende. Wat voor nu lijkt te helpen is er een spelletje van te maken. Ik doe dan net alsof ik niet weet waar haar mond is en prik haar overal met de tandenborstel. Dan wijst zij zelf haar mond aan. Ik vraag haar dan waar ik als eerste moet poetsen en zo gaan we dan door, Ooit komt het goed (hopelijk). We bereiden ons maar alvast voor op Veerlosaurus. Nu vindt ze het nog leuk……

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Carmelina

  4 jaar ago

  Toevallig zat ik vandaag in de auto hieraan te denken. Luka heeft nog geen tand en het lijkt er ook niet op dat die binnenkort zullen door komen maar vroeg me af of het handig was hem vast te laten wennen aan dat ding haha..
  Volgens mij is Sanne niet de enige die er weinig zin in heeft hoor.. Kindjes en tandenpoetsen.. wat is dat toch!?

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Bij ons ook drama. Maar we laten hem er zelf mee rondlopen, gaan voor hem zitten als we zelf onze tanden poetsen en soms klemmen we hem in een houtgreep ahahaha

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
 • Yup!
 • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wanhoop van leerkracht

Hebben jullie het nieuws gevolgd? Een lerares uit Schoonhoven heeft ...

Sluiten