Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“De eerste mijlpalen vastleggen voor later”

Je eerste kind is en blijft toch iets bijzonders hebben. De opvolgende kinderen zijn uiteraard ook heel bijzonder, maar je maakt maar één keer de eerste mijlpalen mee. Ik weet nog hoe geweldig ik het vond toen de tandjes bij Sanne doorkwamen. Bij Veerle dacht ik “oh, dat worden weer nachtelijke feestjes en zure poepluiers. De eerste hapjes van Sanne waren helemaal ingepland en manlief en ik zaten vol enthousiasme en spanning te kijken of ze het oranje spul op de lepel zou accepteren. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer wanneer we bij Veerle er mee begonnen waren.

Er zijn uiteraard wel momenten, dat bij elk kind weer bijzonder is. Zo kijken we met smart uit naar de eerste stapje van de dreumes en waren we oprecht apetrots toen ze begon te kruipen. Het zijn gewoon de kleine mijlpalen die minder impact op ons leven hebben dan toentertijd bij Sanne. Ik vrees ook dat er minder foto’s zijn van Veerle dan van haar zus. Het is ongelooflijk hoeveel foto’s ik van de peuter hebt terwijl ze ligt te slapen. Ik denk dat het er gerust een stuk of 500 zijn. Geloof me, het is schattig maar de ene foto is net zoals de andere. Van het eerste kind wordt gewoon elke poep en scheet vastgelegd.

Tot vandaag dacht ik dat het gewoon een uitdrukking was. Ik heb namelijk een kersverse vader ontmoet, die echt elk bijzonder moment van zijn dochter wilde vastleggen en mij dus ook vertelde dat de eerste echte drol ook op de foto was gezet. Het was vertederend dat hij daar zo trots op was, maar het doel van het vastleggen volgde ik niet helemaal. Komt zo’n plaatje dan ook in het fotoalbum terug, want wat doe je er anders mee? Aan de andere kant heb ik ook genoeg foto’s gemaakt van overgestroomde borstvoeding luiers. Inmiddels zijn deze allemaal verwijderd, dus ook voor de kersverse papa is er nog hoop.

Ik vroeg me daarom dus af wat jij als meest rare mijlpaal hebt vastgelegd. Let me know!

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Marijke

  4 jaar ago

  Hmm volgens mij was dat ook poep. Maar dan gekleurde poep van de kleurstoffen uit de taart die hij had gegeten. Bij zijn tante. Jep eerste keer taart dus, alleen wat apart vastgelegd die regenboogtaart. En ja ik heb mijn zus de foto geappt….

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  hahah, ja zelfs op een goede poepluier ben je als ouders al trots. Ik weet niet meer zo goed wat ik als rare mijlpaal heb vastgelegd.

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Dat niet maar wel een foto van op het potje zitten.

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Destijds was het nog iets minder de gewoonte om alles te fotograferen. En nu vergeet ik het ook vaak….

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Ik ben ontslagen als moeder

Het is een treurig bericht vandaag. ik ben namelijk ontslagen ...

Sluiten