Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Een theepot en een BRITA, alles wordt gewoon gekocht”

Ouders weten altijd alles beter, zeggen ze. Ik verkondig dit natuurlijk ook al jaren aan onze dochters, maar mijn ouders weten dit ook nog steeds mij tegen te werpen. En uiteraard ben ik het daar natuurlijk niet mee eens. Ze zijn immers inmiddels al geruime tijd opa en oma wat in de ogen van mijn kinderen gelijk staat aan bejaard en oubollig. Nu zijn mijn ouders dat echt niet, maar dat ga ik ze natuurlijk niet vertellen. Ze zijn op hun oude dag wel wat materialistischer geworden dan vroeger. En alles wat zij kopen is natuurlijk het beste product in die klasse, hebben ze uitvoerig onderzoek naar gedaan (lees: geluisterd naar de verkoper) en is wat duurder maar dan gaat het langer mee. 

Een theepot voor de sier

Of het allemaal even zinvol is, betwijfel ik wel eens. Zo heeft mijn moeder een theepot voor haar verjaardag gevraagd, die zo mooi is dat ze het niet eens gebruikt. Het staat er maar op het tafeltje en er heeft nog geen druppeltje water in gezeten. Het was ook nooit de bedoeling deze te gebruiken, zegt mijn moeder dan. Ik vind dat zelf maar raar, een theepot zonder functie. Maar als ze daar nou gelukkig mee is, wie ben ik dan om te oordelen. Toch?

Een waterfilter voor de smaak

Een ander product wat ik onzinnig vond, was die van de waterfilter. Hoezo dan? We leven in een land waar er heerlijk vers water uit de kraan stroomt. Water dat je gelijk kan opdrinken. Hoezo moet dat nog gefilterd worden? Ik vond het echt klinkklare onzin en bovendien ook nog eens verspilling van ruimte in de koelkast. Mijn ouders waren echter overtuigd van BRITA waterfilter, dat ik overstag ben gegaan en het geprobeerd heb. Ik heb het ze nooit verteld, en zal het ook in alle toonaarden ontkennen, maar het water smaakte inderdaad gewoon iets lekkerder. Misschien dat dit product nog niet eens zo’n slechte investering was.

Top idee!

En weet je wat het nou helemaal zou afmaken? Als ze met het water uit de BRITA een pot thee zou zetten en deze zou schenken uit haar verjaardagstheepot. Zijn jouw ouders ook zo? En wat is het meest nutteloze item dat zij gekocht hebben?

Facebook Comments

«

»

9 COMMENTS
 • charlotte

  6 maanden ago

  Mijn ouders willen juist niets meer hebben. Ze worden liever een keer meegenomen naar een musical, restaurant of high tea

 • lodi

  6 maanden ago

  Haha dat ze alles nog steeds beter wetend at is hier ook hoor, al laten ze ons natuurlijk wel in onze waarde, we zijn en blijven hun kinderen. Mijn ouders zijn momenteel wel heel erg van het opruimen en dingen kopen om neer te zetten dat hebben ze weer niet. En toch mooi dat je ze nog gelijk kan geven ook, toch!

 • Barbara Oosthoek

  6 maanden ago

  Lolllllzzzz…. ik herken het materialistische heel goed… de auto is steeds groter en zwaarder geworden, want dat trekt de steeds grotere en zwaardere caravan beter. 😉 Het huis is verder ook tiptop, zelf heb ik het liever leefbaar, maar goed… als zij zo gelukkig zijn…

 • Mariëlle

  6 maanden ago

  haha zo herkenbaar ik dacht ook dat dat van Brita filters onzin was. Ik merk wel degelijk verschil in het water en vind het zelfs lekkerder smaken, waardoor ik er meer van drink.

 • Linda Meester

  6 maanden ago

  Aha, de welbekende verkeerde zuinigheid. Ik gok dat onze ouders even oud zijn ongeveer

 • Juliette

  6 maanden ago

  Aaaah! Ze is er erg blij mee en dat is toch de functie Haha. Ik gebruik ook een brita filter en ben er ook erg blij mee!

 • Oma Will

  6 maanden ago

  Mijn ouders leven niet meer en ik koop alleen spullen die ik echt nodig heb.
  Ik zie wel bij mijn kinderen dat ze vaak nutteloze en overbodige spullen kopen, maar ik zeg daar nooit iets van, want ik wil ze niet kwetsen.
  De Brita Filter vind ik ook een overbodig product, want het water uit onze kraan is gewoon lekker en zonder bijsmaak.
  Heb het ook wel een ergens anders uit de kraan gedronken en dan vond ik dat water met een vieze bijsmaak.
  En dan is zo’n filter natuurlijk heel handig.
  We zijn een keer naar Zuid Frankrijk geweest op vakantie en kochten bij de supermarkt altijd flessen water, omdat wij dachten dat het water uit de kraan niet goed voor ons was.
  Toen werden wij aangesproken door een Nederlander die al heel lang in Frankrijk woonde.
  Hij vertelde ons dat het belachelijk was om water duur te kopen, terwijl er helder drinkwater uit de kraan kwam, wat je zelfs niet hoefde te filteren.
  Wij hebben daarna nooit geen water in flessen meer gekocht. Hij had gelijk.

 • Verena

  6 maanden ago

  Eigenlijk kopen mijn ouders alleen maar praktische dingen, dus dat scheelt!

 • Liset

  6 maanden ago

  Een Brita filter ken ik helemaal niet, zou het echt zoveel lekkerder smaken? 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Go Glam nageltjes. Mogelijk gemaakt door @pinkstudio.amsterdam
 • Twee kleine diva’s helemaal happy met hun nieuwe nageltjes van Go Glam. Iedereen mocht het bewonderen van ze. #goglam @lindenbarbosa #binnenkortmeer #uitgenodigd #mamablogger #reviewvolgt @pinkstudio.amsterdam
 • Dol op die oude filmpjes. Mini Sanne hier 😍
 • Dit soort humor houd ik van 😂
 • Ja hoor, we zijn alweer in de stemming 😂
 • Dit is toch zoveel liefde op een vierkante meter? Mijn meisjes! Ze zijn mijn draakjes en mijn allesjes. Wat ben ik trots op wie ze zijn. En ja, er is nog een lange weg te gaan met ook veel hulp van derden, maar de liefde is er niet minder om. En wat zijn ze ook dol op elkaar! Een zusje erbij maakt het helemaal af.
 • Tja...
 • Vind dit spel nu al leuk #megableu #whatdoyoumeme

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Weer terug tijd in de pubertijd met Little

Als je me al enigszins kent, weet je dat ik ...

Sluiten