TOP
Uitjes

“Een prehistorisch uitje met het gezin in Jurassic Kingdom”

Als ik aan dinosauriërs denk, komen er twee gedachten bij mij op. De eerste is Ross uit de serie Friends. Tien seizoenen lang wordt hij belachelijk gemaakt om zijn voorliefde voor deze uitgestorven diersoort. Het deed me denken aan mijn broertje, die er als kind ook enorm fan van was. Hij verzamelde allerlei plaatjes, hield er spreekbeurten over en wist de meest gedetailleerde feitjes te benoemen. Dit alles kwam door de film Jurassic Park, wat gelijk ook mijn tweede gedachte is als ik aan dinosauriërs denk. In 1993 kwam dit kassucces van Steven Spielberg uit in de bioscoop. Ik was destijds dertien en ik vond het één van de spannendste films dat ik ooit had gezien. Oké, stiekem vond ik de dinosauriërs dus ook machtig interessant, maar dat zou ik nooit hardop zeggen. Inmiddels zijn er meerdere delen verschenen van Jurassic Park, maar geen ervan is zo magisch en overweldigend als het eerste. Ik moet dan wel ook toegeven dat ik het deel dat net uit is nog niet heb gezien en daar wel goede verhalen over hoor.

Mocht je nou net als Ross en mijn broertje idolaat zijn van dinosauriërs, dan heb ik een leuke tip voor je. Vanaf zaterdag aanstaande tot 29 juli kan je ze in Schiedam in levende lijve bewonderen . Niet echt levend uiteraard, maar wel zo gemaakt dat ze net echt zijn. Maar liefst dertig exemplaren zijn overgekomen vanuit het Verenigd Koninkrijk en tentoongesteld in het Beatrixpark in Schiedam. In ongeveer een uur tijd maak je kennis met de verschillende reptielen en leer je van alles over deze diersoort. Het programma is samengesteld door een paleontoloog (een Ross dus) en is dus wetenschappelijk onderbouwd en up-to-date. Naast de leermomenten zijn er ook genoeg doe-momenten zoals in virtual reality vechten tegen een echte dinosauriër of de virtuele dino-achtbaan. Voor de ukkies is er ook een opgravingsplek waar ze als ware paleontologen aan de slag kunnen. Paps en mams kunnen in de tussentijd genieten van één van de vele versnaperingen verkrijgbaar langs de route.

Kortom, een leuk uitje voor het hele gezin in de maand juli! Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Jurassic Kingdom collage

 

«

»

1 COMMENT
  • Oma Will

    2 jaar ago

    Wow, wat fantastisch, daar ga ik vast naar toe met mijn oudste kleinkinderen. VInden het vast spannend.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
www.shutterstock.com
Heb jij alles goed geregeld voor “later”?

Eind dit jaar word ik alweer 38 jaar oud. Op ...

Sluiten