Een prehistorisch uitje met het gezin in Jurassic Kingdom


Als ik aan dinosauriërs denk, komen er twee gedachten bij mij op. De eerste is Ross uit de serie Friends. Tien seizoenen lang wordt hij belachelijk gemaakt om zijn voorliefde voor deze uitgestorven diersoort. Het deed me denken aan mijn broertje, die er als kind ook enorm fan van was. Hij verzamelde allerlei plaatjes, hield er spreekbeurten over en wist de meest gedetailleerde feitjes te benoemen. Dit alles kwam door de film Jurassic Park, wat gelijk ook mijn tweede gedachte is als ik aan dinosauriërs denk. In 1993 kwam dit kassucces van Steven Spielberg uit in de bioscoop. Ik was destijds dertien en ik vond het één van de spannendste films dat ik ooit had gezien. Oké, stiekem vond ik de dinosauriërs dus ook machtig interessant, maar dat zou ik nooit hardop zeggen. Inmiddels zijn er meerdere delen verschenen van Jurassic Park, maar geen ervan is zo magisch en overweldigend als het eerste. Ik moet dan wel ook toegeven dat ik het deel dat net uit is nog niet heb gezien en daar wel goede verhalen over hoor.

Mocht je nou net als Ross en mijn broertje idolaat zijn van dinosauriërs, dan heb ik een leuke tip voor je. Vanaf zaterdag aanstaande tot 29 juli kan je ze in Schiedam in levende lijve bewonderen . Niet echt levend uiteraard, maar wel zo gemaakt dat ze net echt zijn. Maar liefst dertig exemplaren zijn overgekomen vanuit het Verenigd Koninkrijk en tentoongesteld in het Beatrixpark in Schiedam. In ongeveer een uur tijd maak je kennis met de verschillende reptielen en leer je van alles over deze diersoort. Het programma is samengesteld door een paleontoloog (een Ross dus) en is dus wetenschappelijk onderbouwd en up-to-date. Naast de leermomenten zijn er ook genoeg doe-momenten zoals in virtual reality vechten tegen een echte dinosauriër of de virtuele dino-achtbaan. Voor de ukkies is er ook een opgravingsplek waar ze als ware paleontologen aan de slag kunnen. Paps en mams kunnen in de tussentijd genieten van één van de vele versnaperingen verkrijgbaar langs de route.

Kortom, een leuk uitje voor het hele gezin in de maand juli! Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Jurassic Kingdom collage

 

Facebook Comments