Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Een frustrerende en vermoeiende zaterdag”

Er zijn van die dagen waarbij alles mis lijkt te gaan. Afgelopen zaterdag had ik dus zo’n dag! De Muppets en ik waren op stap geweest voor een bloggersevent. Er waren nanny’s geregeld zodat de mama’s naar onder andere de presentatie konden. Het event was goed verzorgd, dus liet ik de Muppets daar achter. Veerle was het daar niet mee eens en zette het gelijk op een krijsen met een dusdanig volume, dat ik haar maar op de arm mee heb genomen naar de presentatie. Gelukkig hield ze zich verder keurig. Vervolgens kwam Sanne middenin de presentatie melden dat ze plassen moest. Een waardeloze timing, maar trots dat ze het aangaf! Jammer alleen dat niemand anders dan mama haar naar het toilet vergezellen mocht. Hoe bedoel je eenkennige kinderen? Vervolgens is ze ook nog twee keer zoek geraakt! Was ze gewoon de (doodsenge) trap opgelopen! Normaal is ze niet zo ondernemend, dus ik was wat verrast.

Op de terugweg was het net zo’n feest. Nog geen vijf minuten nadat we Apeldoorn uitreden gaf Sanne mij te kennen dat ze een luier om wilde. Dit betekent meestal dat ze moet poepen of wil slapen (wat doorgaans ook poepen betekent), Bij het eerste, compleet verlaten, tankstation dus maar gestopt. Ik geef toe, echt heel handig stil stond ik waarschijnlijk niet. Ik merkte al dat een andere auto weer naar achteren reed om een andere pomp te kunnen pakken. Ik was druk bezig met de luier om te doen, wat altijd een karwei is om te doen terwijl ze staat, toen er een auto schuin achter mij kwam staan. De bestuurder van de auto vond het nodig om hard op zijn toeter te drukken net toen ik Sanne weer in de auto zetten. Blijkbaar ging het niet snel genoeg, want meneer ramde binnen de kortste keren weer op zijn stuurwiel. Je kan je voorstellen dat ik vervolgens dus in slow motion het achter portier sluit en naar de voorkant liep waarbij ik de heer in kwestie een vuile blik toewierp. Dit wekte de nodige ergernis bij meneer, want hij draaide zijn raampje naar beneden en riep “zo kan ik toch niet tanken, stomme trut”, waarna hij langs mij weg reed. Als je tussen de auto en de andere pomp kan wegrijden, lijkt het mij dat er voldoende ruimte was om te tanken. Toch?

Thuis aangekomen ontdekte ik dat ik geen huissleutel had meegenomen en manlief de deur uit was. Zijn telefoon nam hij uiteraard ook niet op, want de trilfunctie ervan voelt hij niet en het op geluid zetten doet hij niet. Mannen! Ik ben dus maar weer de auto ingestapt en heb mijn telefoon als ieniemienie bioscoopje gebruikt terwijl de Muppets bij mij voorin zaten. Het is maar goed, dat ik een goed IPhone 6 hoesje heb gekocht voor mijn Iphone, want het ding donderde zo vaak naar beneden. Het hoesje beschermde tegen de krassen. Ik had er niet zo bij stil gestaan, dat alle knopjes op het dashboard en stuur veel aantrekkelijker zijn dan zo’n mini tv-scherm. Elk knopje werd ingedrukt. Sanne ontdekte vervolgens dat de binnenspiegel draaien kan en ging er half aan hangen. Toen ik haar duidelijk en ondubbelzinnig liet weten dat dat niet acceptabel was, kwam Sanzilla tevoorschijn. Zo zat ik dus bijna drie kwartier (“ik ben zo thuis, lieverd”) met een sterk aanhankelijke dreumes op mijn schoot en een intens chagrijnige peuter naast me. Gezellig!!!! En weet je wat nou het ergste was? Ik had mijn huissleutel dus wel gewoon mee………………

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
  • Nicole

    3 jaar ago

    Oh no wat een dag!! En ik kan me helemaal voorstellen hoe je je gevoeld moet hebben ook daar op de parkeerplaats.

  • simpel, met een snufje liefde

    3 jaar ago

    hahaha, dat laatste zinnetje. Ik mag er eigenlijk niet om lachen maar het is stiekem wel heel grappig. Ja, je hebt soms van die dagen. Hopelijk nu alleen maar betere.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Review Gel-a-Peel

Over twee weken moeten we de klok alweer verzetten naar ...

Sluiten