Verhalen van een werkende moeder
TOP
Wat ik nog meer kwijt wil

“Een feestje begint met een uitnodiging”

Sinds een paar weken zit dochterlief dus in de kleuterklas. Dit is niet alleen voor haar een hele nieuwe ontdekkingsreis, maar ook voor mij als moeder gaat er weer een wereld voor mij open. Ik wist namelijk niet (meer) dat één klein momentje zo belangrijk ging zijn onder kleine kinderen. Ik heb het natuurlijk over de verjaardag en dan vooral het verjaardagspartijtje. Al op de eerste schooldag werd mijn kleuter geconfronteerd met dit fenomeen: “als je lief bent mag je misschien op mijn partijtje komen’. Gelijk kwamen de herinneringen naar boven van vroeger. Van toen mijn ‘vriendinnetjes’ uitnodigingen in de klas uitdeelden en ik vol spanning zat te wachten of ik er ook eentje mocht ontvangen. Eigenlijk was het best hard en gemeen hoe het er en aan toe ging die tijd. Tegenwoordig schijnt dat wat beter georganiseerd te zijn en doorgaans via de ouders te lopen.

Ik heb dus nog echt geen flauw benul hoe ik een kinderfeestje tezijnertijd moet gaan aanpakken. Noch weet ik niet vanaf welke leeftijd je kind een verjaardagspartijtje kan verwachten. Mijn kleuter heeft er wel al eentje mogen meemaken van de dochter van een goed vriendinnetje van mij. Dit was een zeer geslaagd feestje geweest. Persoonlijk vond ik de wijze hoe ze het had aangepakt ook erg leuk. Ook zij zat met het dilemma van de uitnodigingen. Zij heeft dit opgepakt door gewoon het online te regelen. Zo ontvingen wij de uitnodiging kinderfeestje gewoon per post. Wel was deze helemaal persoonlijk gemaakt met een foto erop van de jarige jet. Ik vond het erg leuk hoe het eruit zag, dus vroeg ik haar hoe ze op dit idee was gekomen. Ze vertelde me over de website www.kaartenhuis.nl waar je allerlei kaarten kon vinden en zelf ontwerpen. Niet alleen voor uitnodigingen kon je daar terecht, maar ook om als je iemand wil feliciteren voor zijn of haar verjaardag, dus een verjaardagskaart sturen. En dat allemaal vanaf € 0,35 per stuk! Volgens mij zijn de kaarten in de winkels een stuk duurder.

Het enige wat ik dus nu nog hoef te doen is de adressen van de klasgenootjes van mijn kleuter te verzamelen. Dan kan ik subtiel de uitnodigingen versturen naar hun huisadres zonder welk kind dan ook te kwetsen, omdat hij of zij geen kaartje heeft ontvangen. Dat scheelt geheid een hoop tranen in de klas.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Jeej, een sprongetje! #alleenmaarbijmamawillenzijn #negentienwekensprong #pittig #oeiikgroei #teamnosleep
  • Ik kreeg haar al met moeite erin, maar het jurkje van @ca uit doen bleek echt onmogelijk. Dus hebben we letterlijk de schaar er in gezet. 1x gedragen maar! #mamageeftslagroom #borstvoeding #ietsmetdikkearmpjes #hollandswelvaren
  • Sofieke heeft nu al een mening
  • Sisters 😍 #vierdochters #meisjesmama #mamavanvier #alleenmaarliefde #instamama #instamom
  • Duplo en zon! Wat kan een dreumes nog meer wensen
  • Een fleecedeken met je foto erop? Hoe cool is dat! Ook wel makkelijk om te weten van wie welk dekentje is. De kids zijn er blij mee. Ik ook! Tot eind juni kan je ze met 40% korting aanschaffen met de code MEERVANMIR bij @wanapix.nl Leuk idee voor Vaderdag? Zie ook mijn blog #linkinbio
  • “Mama, deze schroef heb ik net gevonden.” Ben beetje angstig nu over wat er zo in kan storten.
  • Ze is zo’n blij kind! Ben helemaal verliefd op dit hummeltje 😍. Dit was vlak na de eerste hapjes. Goed bevallen dus!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Daar is ze dan eindelijk!!!

Gisteren, vrijdag 13 oktober, om 19.13 uur is onze lieve ...

Sluiten