Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen, Kids, Producten

“Een feestelijk en gekleurde Sinterklaasviering”

Al wekenlang heb ik mezelf voorgenomen me niet te mengen in die eindeloze Zwarte Pieten discussie. Gewoon, omdat ik de volwassenen zo vermoeiend vind in deze kwestie. Alleen maar extreme uitspraken zie ik voorbij komen op Facebook waar vervolgens weer nog heftiger op gereageerd wordt. Zowel door de voorstanders van Zwarte Piet als de tegenstanders. En wekenlang is het mij ook gelukt om elk Zwarte Pieten gesprek te vermijden.

Vandaag was het voor mij de eerste keer dat ik de gekleurde Pieten zou ontmoeten. In het dorp waar wij wonen, waren bij de intocht de hulpjes van de Sint namelijk allemaal zwart. Er was trouwens niemand die daar een probleem van maakte (volgens mij). Maar vandaag was de Sinterklaas viering op mijn werk en mijn werkgever had besloten dit jaar gekleurd te gaan. Zodoende dat ik een paar uur geleden voor het eerst een blauwe en een paarse Piet heb gezien.

De reactie van Sanne
Eerlijk gezegd was ik wel een beetje huiverig voor deze ontmoeting. De paarse Piet is namelijk ook onze vaste oppas. Toen ik haar zag aankomen lopen vond ik haar zo meer herkenbaar dan de voorgaande jaren toen ze nog Zwarte Piet was. Wat als Sanne haar nu zou herkennen? One way to find out! Piet ging op gezichtshoogte van Sanne zitten en begon tegen haar te praten. Toen ik aan mijn peuter vroeg wie tegen haar aan het kletsen was, kwam er een volmondig “Piet” uit.

De magie van Sinterklaas
Mijn zorg was dat de mensen verkleed als gekleurde Pieten te herkenbaar zouden zijn voor de kinderen. Sanne heeft mij vandaag duidelijk gemaakt dat voor haar geloof in de Goedheiligman de kleur van zijn hulpjes geen ene donder uit maakt. Haar feestje is geslaagd als ze zich mooi heeft mogen aankleden voor het festijn en er maar bergen met pepernoten voor haar klaar liggen. Wat dat betreft is haar dag uitstekend verlopen.

img_9418img_9440

De feestkleding 
Vanochtend mochten Sanne en Veerle eindelijk hun nieuwe jurkjes aan, die ik speciaal voor deze gelegenheid had bewaard. Een paar maanden terug leerde ik voor het eerst het merk LeChic kennen en ik was meteen verrukt van de collectie. Ik had toen al besloten dat ik de dametjes een keertje in soortgelijke jurkjes (en het liefst van dit merk) naar een feestje wilde laten gaan. Vandaag was dan eindelijk het “twinning” moment daar en wat is dat ontzettend leuk om te doen!  Sanne droeg de donkerblauwe jurk van Le Chic met gewatteerde look en tule accenten in een a-lijn model en Veerle droeg de donkerblauwe jurk met stroken op de rok en siersteentjes aan de bovenkant. Ik was even bezorgd dat Sanne op de steentjes jaloers zou worden, maar ze was te gelukkig met haar eigen jurk.

img_9430 img_9404 img_9412

De pepernoten
Ja, die waren er meer dan genoeg! Vanmiddag hadden we namelijk ook nog de Sintviering bij manlief op het werk, dus de dames hebben een dubbele portie pepernoten binnen gehaald. Er zijn serieus bakjes vol mee naar huis genomen. Terwijl ik dit aan het typen ben vis ik de chocolade varianten eruit om zelf op te peuzelen. Ze zullen het vast niet missen (hoop ik). De komende week hebben ze in ieder geval nog genoeg om van te snoepen. Na volgend weekend is het gelukkig weer even klaar met al die zoetigheid. Nou ja, tot Kerst dan.

img_9434img_9410

 

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Lieke van Veen

  3 jaar ago

  Wat een super leuke kleertjes hebben ze aan.

  Ik blijf het toch een beetje gek vinden zo’n gekleurde piet.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • “Ik wil niet slapen. Ik wil niet slapen”
 • Eh...tja. Soort van carnaval toch?
 • Mevrouw heeft spekkies gekregen 😍
 • Er is geen leuker speelgoed dan een pakje billendoekjes 😂
 • #newborn #1month #baby #babygirl #daughters #momsgirl #girlsmom #fourdaughters #sofieke #mamablogger
 • Dit zijn echt top kraamcadeau’s! Dankjewel @mamasliefste @lisetteschrijft en @lotuswritings
 • Valentijnsdiner met mijn skatjes @lisetteschrijft en @lotuswritings
 • Men noemt mij ook wel “de melkkoe van Nootdorp” 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wie kent Peppa Pig nou niet?

Sinds de komst van Netflix leer ik steeds meer kinderseries ...

Sluiten