Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Een duurzame les van de dochter”

Ik ben niet de meest duurzame persoon, die op deze aarde rondloopt. Maar op mijn manier probeer ik wel mijn steentje bij te dragen. Zo scheiden wij echt heel braaf ons afval, zelfs op vakantie! We gooien bijna nooit eten weg. Manlief eet het nog eerder op dan dat hij iets weg zou gooien. Tenzij het echt niet goed meer is natuurlijk. We gaan het niet overdrijven. We proberen de kinderen ook al iets bij te brengen wat betreft zuinig aan doen. Maar dat is lastiger dan je denkt! Ik weet niet hoe vaak ik al gezegd hebt, dat ze het licht in hun kamer uit moeten doen als ze naar beneden gaan. En hoe vaak heb ik al niet geconstateerd dat de lampen de hele dag gebrand hebben. Soms denken ze er onderweg naar beneden aan, maar willen dan niet de trap weer omhoog moeten lopen om het uit te doen. Onder luid protest, stampend op de trappen, gaan ze dan weer terug naar hun kamer. Ik voel me dan net mijn vader. Die kon ook constant zo doorzeuren over brandende lichten.

Zo hebben ledlampen geen effect

Laatst aan tafel kreeg ik de bal terug gekaatst van de oudste. Het was tijdens de lunch, dus er was voldoende daglicht. Ik zag haar omhoog kijken naar de lampen boven tafel en een grote grijns verschijnen. “Mama, je bent de lamp vergeten uit te doen.” Ik wist gelijk wat ze bedoelde, want ik had zelf al eerder mijn beklag gedaan bij manlief. Boven de eettafel hangen namelijk drie lampen met elk ledlampen erin. Hartstikke goed en energiezuinig natuurlijk. Maar op de één of andere manier gaan ze nooit volledig uit. Ik was gelijk bang voor brandgevaar, maar volgens manlief hoefde ik me daar geen zorgen over te maken. Het hoorde bij deze lampen, omdat er een dimmer op zit. Toen ik hem met vragende ogen aankeek legde hij het wat beter uit. We hebben klaarblijkelijk ledlampen boven de eettafel, die aangesloten zijn op een dimmer. Maar de betreffende dimmer is niet helemaal geschikt voor led lampen, het is geen leddimmer, dus zullen ze nooit volledig uit gaan.

Ze weet het beter uiteraard

Ik heb dit geprobeerd uit te leggen aan mijn oudste, maar die vond het maar vreemd. Dan was toch het effect van de energiezuinige lampjes weg? Met andere woorden: voorlopig krijg ik het nog elke keer te horen van haar als ik haar vraag haar lichten uit te doen.

Uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen.  Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf.  In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
  • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Op de helft van de zwangerschap en nog geen idee

Vandaag ben ik gewoon alweer twintig weken zwanger! Wat is ...

Sluiten