Verhalen van een werkende moeder
TOP
Uitjes

“Een bezoekje aan SEA LIFE en Legoland in Oberhausen”

Ooit gewoon een middagje Duitsland gedaan? Voor ons was het gisteren de eerste keer. We waren namelijk uitgenodigd om een bezoekje aan SEA LIFE en Legoland Discovery Centre in Oberhausen te brengen. In eerste instantie leek het mij een hele opgave om de afstand af te leggen, maar het bleek gewoon maar twee uur rijden te zijn! Dat maakte het absoluut de moeite waard om een middagje bij de buren door te brengen.

We zijn de middag begonnen bij SEA LIFE. Misschien ben je al eens een keertje in die van Scheveningen geweest? Wij in ieder geval wel en ik kan je eerlijk zeggen, dat die in Oberhausen stiekem toch wel leuker is. Het is wat groter dan die in Den Haag. Maar ook hier geldt dat je wel van de onderwaterwereld moet houden. Manlief en ik zijn duikers, dus wij kunnen geen genoeg krijgen van al het moois dat er in het water leeft. De meiden blijken ons enthousiasme geërfd te hebben, want ook zij zijn dol op vissen kijken. Voor de expeditie in SEA LIFE hadden ze een speciale bril gekregen, die vol trots gedragen werd. (Ook in Legoland nog). Ze waren diep onder de indruk van alle vissen, schildpadden en haaien en weet niet wat nog meer. Ik zelf was erg gecharmeerd van de kleine schildpadjes en de lichtgevende kwallen. Ik kan me niet herinneren deze eerder in het echt gezien te hebben en vond ze heel bijzonder. De meiden waren erg gefascineerd door de grote groep vissen, die maar rondjes bleven zwemmen om hun heen. En uiteraard de tunnel waar ze in konden om door de waterwereld heen te lopen. Ik vrees dat ze nu een aquarium op hun verlanglijstje zullen zetten.

Het volgende uitje was naar Legoland Discovery Centre, dat om de hoek van SEA LIFE zit. Het is letterlijk vijf minuten lopen van elkaar vandaan. Je start in Legoland met een tour van een paar minuten over hoe legosteentjes gemaakt worden. Je komt daarvoor in een kleine fabrieksruimte terecht waar ze het aan de hand van de machines uitleggen. In het Duits dus! Gelukkig duurde het niet al te lang, want mijn kinderen werden ietwat ongedurig. Na de tour was er een soort achtbaan karretje waar je in kon. Het idee was dat je tijdens het ritje de slechteriken moest neerschieten om de prinses te kunnen bevrijden. De meiden hebben de hele tijd het pistool in actieve houding vast gehad, maar geen enkel schot gelost. Het was heel schattig! Na de “achtbaan” kom je uit op een soort pleintje. Daar kan je als ouders relaxen terwijl je kind of het speel- en klimgedeelte onveilig maakt, of met de Lego friends spelen of een racekar bouwt om op de racebaan te testen. En als je even wilde bij komen kon je genieten van een 4D film. Kortom, de kinderen kunnen zich er uren vermaken. Mijn meiden hadden de grootste lol met hun zelfgebouwde auto’s (die van de oudste was versierd met een bloemetje) op de racebaan. Er was af en toe wel wat lichte paniek als er een onderdeel van hun voertuig af vloog, maar verder was dit duidelijk hun favoriete bezigheid. Dat hun Lego enthousiasme weer aangewakkerd is, blijkt wel uit het feit dat ze vandaag de hele middag aan het bouwen zijn geweest.

Wij hebben dus een gezellige middag gehad in Duitsland. En de afstand? Prima te doen hoor!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Je hebt watertafels en je hebt de watertafels van Little Tikes

We blijven nog even volop in de zomermodus hoor. Ik ...

Sluiten