Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Een badkamer zonder bad kan niet!”

Dit jaar wonen we gewoon alweer drie jaar in onze huidige woning. Wat is de tijd toch snel voorbij gegaan en wat moeten we nog steeds een hoop doen in huis. Het lijkt wel alsof elk klusje steeds verder uitgesteld wordt. Ja, ik weet het. Misschien moeten we eens nadenken over een klusjesman, want het ontbreekt ons gewoon aan tijd naast het gezinsleven en een (bijna) fulltime baan om ook nog eens aan de slag te gaan in de woning. Als het huishouden en de was zijn gedaan, is de dag alweer voorbij. Dit was dus ook voor ons een goede reden om geen klushuis te kopen. Alles moest eigenlijk al zoveel mogelijk af zijn. Althans, het moest ons weinig tijd of geld kosten om het naar onze smaak om te bouwen. Best wel aardig wat eisen dus als je een huis wil kopen, want hoe vaak hebben mensen nou exact dezelfde smaak?

Er waren een paar dingetjes wat voor mij echt wel een vereiste waren. Een open haard is bijvoorbeeld leuk, maar zou geen dealbreaker zijn. (Ondertussen had ik wel aan uitgezocht waar ik haardhout kopen kon, dus stiekem was het een grotere wens dan dat ik aan manlief liet blijken). Wat ik echt belangrijk vond en waar ik elk huis voor zou laten schieten waren het aantal slaapkamers en de inrichting(smogelijkheden) van de badkamer. Het aantal slaapkamers was van belang vanwege de wens voor een groot gezin en de badkamer vanwege de must van een bad. Jawel, er moest een zou een bad in de badkamer komen! Zonder, of in ieder geval de mogelijkheid er eentje in te bouwen, zou ik nooit het huis kopen. Ik heb gewoon mijn watermomentjes nodig om even te ontspannen. Maar ook voor de kinderen zou een bad gewoon een aanwinst zijn in het huis.

Toen we onze huidige woning kochten had deze helaas geen bad. Voordat de koopovereenkomst getekend was, was de aannemer al over de vloer geweest om te berekenen of het plaatsen van een bad wel tot de mogelijkheden behoorde. Hij attendeerde ons op een handige online tool waarmee je zelf je badkamer kan (her)inrichten. Omdat het ontwerp in 3D is, kan je je beter inleven hoe de badkamer er uiteindelijk uit komt te zien. In ons geval was dat ontzettend handig, want zo konden wij zien of er nog wel genoeg ruimte tussen het bad en de wastafel was. Ik zag het niet echt voor me om in bad mijn tandjes te poetsen. Het alternatief zou zijn, dat de wastafel weggehaald zou moeten worden. Door het 3D ontwerp zagen we, dat gelukkig geen van het voorgaande nodig was.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en ben ik nog steeds blij met ons aangelegde bad. Als de kinderen wat groter zijn, zullen we de kamer ernaast opofferen om een grotere droombadkamer te laten bouwen. Ik kan me er nu al op verheugen om deze zelf te gaan ontwerpen! ย Het enige gevaar is dat mijn gezin mij nooit meer zal zien daarna, want ik zal dan elke avond heerlijk in bad liggen. Het liefst dan ook nog met bubbeltjes om mij heen.

Wat was jouw dealbreaker bij de aanschaf of huur van je huis?

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Cassandra

  2 jaar ago

  Wij hebben een bad, inmiddels al 6 jaar, maar ik zit er werkelijk nooit in. Ik gun mezelf de tijd niet ofzo, vind daarnaast onze badkamer ook lelijk, kil en gewoon niet mijn smaak. Zelfs kaarsjes doen niets met de ruimte. We willen de badkamer nog verbouwen en zitten nu te twijfelen of we dat ding eruit slopen om meer ruimte te creeeren. Voor bijvoorbeeld een dubbele wasbak en plaatsing van de wasmachine zodat ons washok weer bij de keuken getrokken kan worden… wij hebben dus wel een klushuis, achteraf spijt van, maar konden van te voren niet bedenken dat man zijn baan zou verliezen en we dus flinke financiรซle tegenslag zouden krijgen destijds.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender ๐Ÿ˜
 • Kijk eens wie er wakker is ๐Ÿ˜ #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje ๐Ÿ˜
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
“Mag er een steekje extra bij?”

De bevalling komt steeds dichterbij en daarmee ook de angst ...

Sluiten