Verhalen van een werkende moeder
TOP
2 tot 4 jaar

“Een aandenken in en aan de wachtkamer van de huisarts”

Gisteren vertelde ik al, dat Sanne pijn had aan haar voetje en dat dit gekomen zou zijn door het spelen met opa. Vanochtend bracht ik haar naar het kinderdagverblijf in de hoop, dat ze misschien spelenderwijs weer zou durven te staan en te lopen. Zo niet, dan zou ik toch maar even naar de huisarts met haar gaan. Iets na tienen werd ik al gebeld, dat ze nog geen stap had gezet en ook non-stop “opa pijn” zei. Voor mij een teken om toch even de huisarts te bellen en we konden er al om elf uur terecht.

IMG_5333In de wachtkamer begon de echte ellende pas. Ik heb zelden zo’n wispelturige Sanzilla meegemaakt als vanochtend. Ze wilde niet zitten of staan of op mijn schoot, dus ik tilde haar. Ze gilde dan dat ze wilde staan, maar op het moment dat ik haar neerzette krijste ze weer “mama tillen”. Ik heb serieus haar minstens 15 keer neergezet en weer opgetild. Wel een goede training voor mijn armspieren. Toen begon ze te roepen, dat ze een poepbroek had. Dat was zwaar Kwalitaief Uitermate Teleurstellend, omdat ik echt niet aan luiers had gedacht. Ze was ook net verschoond op het kinderdagverblijf. Ze bleef maar roepen, dat ze poep had en ik kon haar niet geruststellen met de belofte haar later te verschonen, dus dan maar uit met die luier. Één blik erin en ik zag geen korreltje ontlasting, dus hup broek weer omhoog. Sanzilla was het daar helaas volstrekt niet mee eens en begon weer te krijsen dat ze poep had. Patienten in de wachtkamer vroegen of ze last van obstipatie kon hebben, want ze trok zo aan haar beentje. Nee, voor dat been kwamen we juist bij de huisarts en met vier poepluiers per dag zat de stoelgang wel goed. Sanzilla bleef volhouden dat ze gepoept had, dus heb ik haar de luier maar uitgedaan.Je raadt het vast al. Vijf minuten later hoor ik haar heel hard lachen en naar de grond en haar schoenen wijzen. “Kijk mama, ik plassen.” Ja fijn, not! Daar lag dan de grote plas van mijn dochter in de wachtkamer van de huisarts. Sanne heb ik de luier weer terug om gedaan, haar natte kleren en schoenen in een tasje en de plas heb ik met veel wcpapier opgeruimd. De dames van het kinderdagverblijf keken wel verbaasd op toen ik Sanne met enkel een luier en een t-shirt aan terug bracht. Ach ja, ik zeg oeps…foutje!

 

Facebook Comments

«

»

5 COMMENTS
 • Marguerita

  4 jaar ago

  Kinderen hebben altijd zo’n perfecte timing he? Hoe is het met haar voetje afgelopen?

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Waarschijnlijk een heupontsteking. Even afwachten nog

 • Marian Zw.

  4 jaar ago

  Oeffff het zweet breekt me al uit bij het lezen….al die toeschouwers, ik heb het er nooit zo op. Beterschap!

 • liselotte

  4 jaar ago

  Pfff wat een beproeving! Succes met haar beentje!

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Tsjonge, wat een gedoe zeg! Dat is echt moederen op hoog niveau!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
 • Die voetjes 😍
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
 • She’s rockin’ it 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Kerst en ziekenboeg

De eerste week van de Kerstvakantie is alweer voorbij. Wat ...

Sluiten