Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Producten, Reviews

“Zwemmen met de peuters. Hoe gaat dat nu?”

De zon schijnt buiten volop en het voelt alsof de zomer in aantocht is. Ik verheug me er nu al op met de Muppets naar het strand of het zwembad te gaan om lekker af te koelen. Een jaar geleden kon ik me dat echt nog niet voorstellen, want het was een behoorlijke opgave om in mijn eentje met twee kleine kinderen naar het zwembad te gaan. De dames zijn nu wel wat groter, dus een paar weken terug vond ik de tijd rijp voor een nieuwe testrun. Helemaal ervan overtuigd dat het stressloos zou verlopen was ik niet. Konden de dames geduldig zijn als de één moest wachten als ik met de ander bezig was? Zouden ze er niet gelijk vandoor rennen zodra ze het water zagen? En hoe moest het als de één in een ander bad wilde peddelen dan de ander? “One way to find out”, dacht ik.

En zo ging het….
Ik dacht slim te zijn door vroeg te gaan zwemmen, maar helaas hadden heel veel andere mensen hetzelfde idee. Voordat het zwembad open was stonden we al in de rij. De Muppets zaten vol energie en stonden te trappelen om naar binnen te mogen. Toch bleven ze redelijk keurig naast me staan. Terwijl we in de rij stonden bedacht ik me, dat het waarschijnlijk handig was geweest als ik al Sanne en mij onze badkledij had aangetrokken. Ach ja, leermomentje voor volgende keer. Gelukkig waren ze zo vol van verwachting en onder de indruk van de enorme kleedhok, dat ze rustig op het bankje bleven zitten terwijl ze om de beurt uitgekleed werden. Veerle verloor pas haar geduld toen ze haar zwembandjes spotte. Ik moest en zou deze gelijk om haar armpjes doen en opblazen. Het is een fijn idee dat ze zo gewend is aan haar bescherming en dat ze dit associeert met heerlijk mogen zwemmen. Deze dag wilde ik daar een extra veiligheid aan toevoegen, namelijk zwemsokken. Van Duukies Beachsocks had ik voor de Muppets gekregen om uit te proberen. Aangezien ik als kind zelf vaak genoeg uitgegleden ben op de natte vloeren in het zwembad, leken de zwemsokken mij een uitstekend idee. De Muppets vonden het wel een beetje raar in het begin, maar waren al snel enthousiast. Ze hebben het de hele ochtend zonder morren aangehouden (de sokken bleven ook goed zitten) en inderdaad leken ze een stuk stabieler er door. Onder de douche zag ik een ander kindje met wratten onder de voeten en toen vond ik het idee van de zwemsokken niet alleen praktisch, maar stiekem ook nog eens hygiënisch. Duukies Beachsocks zijn zeker een aanrader!

De afloop
In het zwembad zelf ging alles eigenlijk wel prima. Geen van de dames had de behoefte om er vandoor te gaan, dus dat scheelde een hoop. De grootste opgave van die dag was ze ervan overtuigen, dat het tijd was om te gaan. Op de een of andere manier waren ze het overduidelijk daar niet mee eens. Toen werden er wel wat ontsnappingspogingen gedaan en met name door Veerle. Toch was de allergrootste opgave het weer aankleden van de dames. Terwijl ik bezig was met de een klaagde de ander dat ze het koud had. Ik kan je zeggen, dat de enige die het echt koud had ik was, want ik stond daar in mijn natte badpak terwijl ze al droog waren en deels kleren aan hadden. Toch was het allemaal dubbel en dwars de moeite waard. Want wat hebben de dames genoten (en wat sliepen ze daarna goed ;-)).

 

 

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Marijke

  3 jaar ago

  Oh echt he, zij hebben het dan koud. %^&# ik heb het pas koud, hahaha, heel herkenbaar hoor. Het lot van mama.
  Die sokken lijken me wel wat, want ik heb dus idd een keer bij de dokter gezeten toen A keihard onderuit ging in het zwembad….

 • Bodil

  3 jaar ago

  Herkenbaar! Klinkt wel als een geslaagd uitje! 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Eh.........really?
 • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
 • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
 • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
 • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
 • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De Media Ukkie Dagen 2017: de activiteiten en de leukste tips

Als het enigszins zou kunnen zouden mijn meisjes de hele ...

Sluiten