Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids

“Dol op schoenen”

image

Collectie van Sanne maat 22 en 23

Sanne is net, zoals haar moeder, dol op schoenen. Het eerste wat aan moet als we naar beneden gaan zijn haar schoentjes. Als we thuis zijn moeten ze aan en uit de hele dag door. Als ze uit zijn zet ze de schoenen op de trap. Waarom weten we niet, want wij zelf doen dat niet. Vervolgens gaan ook de sokjes uit en worden die bij de schoentjes gelegd. Maar Sanne is nog niet klaar dan. Mijn schoenen moeten ook nog uit en die zijn wat moeilijker. En mijn sokken mogen ook niet aan blijven. Ik houd niet van koude voeten, dus soms moet ik nee verkopen wat tot groot verdriet leidt. Als de Micro beneden is en sokken aan heeft moet zij er ook aan geloven. Hup, daar gaan de sokjes. Alles ligt vervolgens op de trap. En dan moet alles weer aan. Β Soms krijg ik de schoenen van Sanne over mijn tenen heen geschoven begeleid door een enorme schaterlach. Maar meestal wil de grote Mup haar eigen sokken en schoentjes weer aan en hoor ik “schoenen mooi”. Je had haar gezicht moeten zien in de schoenenwinkel. Fantastisch!

Vandaag zag ik Sanne haar schoenenritueel weer starten. Toen het moment van sokken uittrekken daar was en het haar niet lukte vanwege de maillot, wist ik weer waarom ik me altijd zo ergerde aan die dingen. Vroeger, als kleuter, kregen wij in de winter wel eens een maillot onder onze broek aan. Dat was lekker warm, aldus mijn moeder. Het was alleen ontzettend onhandig als we kleutergym hadden. Daar moest je namelijk je sokken voor uitdoen. Dit betekende in ons geval eerst de hele broek uit (waar de rest van de klas dat niet hoefde, maar wel bij stond), vervolgens de maillot uit en de broek weer aan. En na de gym het hele tafereel opnieuw. Jeugdtraumaatje dus. Voor een peuter of kleuter zijn maillots ondingen als ze uit moeten. Maar net zoals mijn moeder waarschijnlijk toen dacht, denk ik nu “Jammer, live with it”.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Three happy sisters! 😍😍😍
  • Onze gids vandaag. Benieuwd waar de route ons brengt.
  • Helemaal in de ban van kloosters en monniken nu. Het enige wat ze echt niet begrijpen is waarom de gelovige mannen geen kindjes mogen krijgen. Tja....
  • Kijk dan! Ik word echt enorm al. #whaleinprogress #nineteenweekspregnant #daughternumber4 #manliefmaaktnietsanders
  • Wie houdt er nou niet van ijsjes
  • Helemaal aan het ontspannen
  • 😍😍😍
  • One tough family 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Zwemmen met de Muppets

Op woensdag is mijn mamadag. Ik noem het ook wel ...

Sluiten