Verhalen van een werkende moeder
TOP
Boeken, Reviews, Winacties

“De leukste manier om de mijlpalen bij te houden”

Lieve kleine Noor is alweer net iets meer dan een week oud. De tijd vliegt gewoon voorbij. Afgelopen donderdag was haar eerste mijlpaal, want haar navelstrengetje viel eraf. In eerste instantie konden we deze nergens vinden en verdacht ik de Poes er van er mee vandoor te zijn gegaan (sex and the city). Maar gelukkig was het gewoon achter in haar rompertje gevallen. Mijn lieftallige kraamverzorgster vroeg of ik het klemmetje wilde bewaren. Eh nee!!! Ik weet dat heel vrouwen sentimentele waarde geven aan dat plastic geval, maar ik vind het maar een voorwerp. Het navelstrengetje is een vies stukje restant van de bevalling en het klemmetje doet me daar alleen maar aan denken. Die van de oudste hebben we een jaar bewaard (inclusief stukje navelstreng), omdat de kraamverzorgster toentertijd zei dat we er spijt van zouden krijgen als we het zouden weggooien. Na dat jaar heb ik het als sinterklaas cadeau aan mijn moeder gegeven. Ik heb haar nog nooit zo snel iets zien weggooien.

Als het om herinneringen gaat, zijn er tal van mooiere manieren om deze te koesteren. Een eerste haarlok bijvoorbeeld is een stuk fijner om na jaren weer te zien dan een klemmetje (al dan niet met een restje er in). En wat dacht je van een baby’s eerste-jaar-boek? Er zijn tal van moeders die braaf elk wissewasje van hun nieuwgeborene bijhouden voor als ze later groot zijn. Mijn lieve schoonmoeder bijvoorbeeld heeft ook het eerste jaar alles bijgehouden van haar kinderen. Mijn eigen moeder had wel een plakboek waar ze het een en ander in bewaarde, maar daar kwamen we alle vier in terecht. Bovendien waren het niet onze mijlpalen, die bijgehouden werden. Ik zelf lijk behoorlijk op mijn moeder. Tot op heden staat er niets op papier wat mijn kinderen aangaat anders dan mijn blog. Soms neem ik het mezelf voor om aan zo’n eerste jaar boek te beginnen, maar dan zie ik de hoeveelheid informatie dat ik bijhouden moet en dan haak ik weer af.

Gelukkig ben ik niet de enige moeder die graag een boek zou willen bijhouden, maar nog niet het juiste boek gevonden had. Voor al deze dames heb ik goed nieuws, want ik heb het ideale baby’s eerste-jaars-boek gevonden! Uitgeverij Imagebooks heeft namelijk een Disney Baby invulboekje uitgebracht dat perfect is voor kersverse moeders, die niet alleen maar bezig willen zijn met feitjes opschrijven. Zo kan je toch de bijzondere mijlpalen vastleggen zonder dat je er tegenop gaat zien. In dit vrolijke boekje start je met de eerste maand waarin je wekelijks de bijzonderheden opschrijft zoals “ben ik al buiten geweest?”. Daarna is het een kwestie van elke maand de momenten op papier te zetten. Verder zijn er een paar pagina’s met “mijn eerste…” waar je bijvoorbeeld verslag kan doen van het eerste tandje. Naar mijn mening is dit nieuwe invulboekje de leukste dat ik tot nu toe ben tegengekomen.

Dezelfde uitgeverij heeft voor de allerkleinsten ook nog twee hele leuke knisperbroekjes uitgebracht rond de vrolijke figuren van Winnie de Poeh. Op elke pagina wordt een van de knuffelvriendjes voorgesteld.  Er zijn twee varianten uitgebracht en ze zijn beiden super schattig. Let er wel op, dat de knisperboekjes pas geschikt zijn voor baby’s die 9 maanden zijn.

Winactie
Uitgeverij Imagebooks heeft mij laten weten een baby’s eerste-jaar-boek als winactie beschikbaar te stellen. Wil jij kans maken op dit vrolijke invulboek, boy or girl, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Je kan meedoen tot en met 4 november. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)

Facebook Comments

«

»

10 COMMENTS
 • Lyn

  2 jaar ago

  Leuk! Ik doe graag mee voor de jongensversie

 • Anna

  2 jaar ago

  Wat een leuke actie!!

  Ik doe graag mee voor de girl variant!

  Facebook: An Na

 • Lynn

  2 jaar ago

  Ooh hoe lief! Ik doe graag mee voor de meisjesversie om alles nog beter te kunnen vastleggen!

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Leuk, leuk leuk! Binnenkort op kraamvisite bij een lief meisje waar dit wel bij past!

 • Marian B

  2 jaar ago

  Ik ken wel iemand die ik blij zou kunnen maken met de meisjesversie!

 • melissa

  2 jaar ago

  Een meisje. Voor mijn schoonzus die hun eerste meisje verwacht. ze is in februari uitgerekend. een mooie bijzondere speciale gewenste maar soms ook confronterende zwangerschap omdat ze vorig jaar hun oudste kindje verloren zijn. dus ik wil haar graag extra in de watten leggen!

 • Linda Raaijmakers

  2 jaar ago

  ik doe heel graag mee voor de Boy variant 😀

 • Andrea

  2 jaar ago

  Ik doe graag mee voor de meisjes variant voor mijn lieve dochtertje.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Ik ga graag voor het vrolijke Boy invulboek.
  De dochter van mijn nichtje is daar vast blij mee.
  Ik heb geen Facebook, maar volg je op bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 • Femke Dekker

  2 jaar ago

  Leuk! Graag de meisjesversie om cadeau te doen aan een vriendin.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.
 • #tipvanflip
 • #39weekspregnant #duurtlang #hetisnuwelmooigeweest #babygirl #daughter

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Creatief zijn kan je leren!

Knutselen Weet je wat ik mij nou laatst afvroeg? Of ...

Sluiten