Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“De zomervakantie, is het nou wel of niet leuk?”

Morgen is het dan eindelijk zo ver. Dan gaat mijn meisje gewoon al naar groep 2! En wat heeft ze er veel zin in. Het leek ook alsof ze er gewoon aan weer aan toe was. En ergens ik ook wel. Maar aan de andere kant ook weer niet.

Ik hou van de zomervakantie

We hebben een heerlijke zomer gehad. Het was heel fijn om even geen ochtendstress te hebben, geen lunchpakketjes hoeven klaar te maken (alhoewel manlief dat eigenlijk altijd doet, geen haren in vlechten (tegen de luizen) en niet voortdurend bedenken wat er ook alweer in de nieuwsbrief stond dat mee naar school moest. Ook leek de kleuter minder vermoeid aan het einde van de week. Terwijl ze toch ook redelijk volle dagen op de buitenschoolse opvang doorbracht. Ik snapte ook werkelijk niet waarom al die andere moeders zo tegen de zomervakantie op zagen en waarom sommigen zelfs zes weken lang elke dag hebben geklaagd. Het is toch heerlijk om de zomerdagen met je kinderen door te brengen? Oké, voor mij was het natuurlijk wel wat makkelijker omdat ze deels nog naar de opvang ging. Ze was dus niet voortdurend thuis.

Waar klagen ze nou over?

Vorige week begreep ik ineens wat andere moeders bedoelden. Het is niet zo dat ik de aanwezigheid van mijn kleuter vervelend vond. Ik denk dat het meer andersom was. Het leek alsof ze gewoon klaar was met het niets, althans niets intellectueel uitdagend, doen de hele dag. Het gebrek aan structuur / dagritme begon haar ook op te breken. Het is niet zo dat ze ondraaglijk of iets dergelijks werd, maar het was meer dat grenzen opgezocht worden. Toen ik mijn moeder hierover belde, vertelde ze mij dat wij als kinderen de laatste twee weken van de zomervakantie onmogelijk waren en gewoon echt niet meer wilde luisteren. Het kleutergedrag dat hier vertoond werd kwam haar dus allerbekendst voor. Het is gelukkig niet een nieuwe fase waar we in terecht zijn gekomen. Het is puur de kleuter die de vakantie zat is geworden en weer naar school wil / moet. (Ook al heeft ze het zelf niet zo door). Ik vind het dus nog steeds leuk om de zomervakantie mijn kindjes thuis te hebben, maar begrijp nu ook dat zij het zelf op een gegeven moment zat kunnen zijn. En daarna ik dan ook.

Een lief berichtje meegeven

Voor sommige kinderen kan een nieuw schooljaar toch weer even spannend zijn. Hoe leuk is het dan als je mama een lief berichtje in je lunchbox heeft verstopt? Daar wordt je kind toch blij van? Zo dachten ze ook bij de webshop broodtrommelliefde. Daar kan je hele leuke kaartjes vinden om in het lunchtrommeltje te verstoppen. Hoef je niet zelf te gaan knutselen, alhoewel dat natuurlijk ook wel extra speciaal is. Maar waar haal je daar nou de tijd voor vandaan? Daarom geef ik gewoon twee setjes weg. Het zijn kaartjes met een lief berichtje en een tekening van Fiep Westendorp erop. Leuk voor elk schoolgaand kind. Ook als ze naar de kleuterklas gaan, want ik neem aan dat de overblijfjuf wel kan lezen en het dan wel even voorleest. Wil je kans maken op één van de twee setjes? Laat dan gewoon even weten dat je mee doet. De actie loopt tot en met 1 september en de winnaar volgt op Facebook.

 

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Nele Vdb

  12 maanden ago

  Zo spannend die eerste schooldag dat er zit aan te komen. Mijn zoontje zit nog maar in de kleuterklas dus in hoop dat er geen traantjes zullen vloeien. Ik doe graag mee voor die leuke kaartjes om zijn dagje op school te kunnen opvrolijken.

 • Anneliese de Waal

  12 maanden ago

  Heel erg leuk, ik heb twee kinderen, een zoon en een dochter, erg leuk om in hun broodtrommel te doen 🙂

 • Oma Will

  12 maanden ago

  Voor mijn kleinkinderen begint volgende week ook weer de school. Spannend !! Leuk om zo’n lief briefje in hun broodtrommeltje te doen. Fleurt hun eerste dagen iets op. Voor hen doe ik mee.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin.

 • Sharon de Ridder

  12 maanden ago

  Oh, dit lijkt me superleuk voor mijn meiden!

 • Puck

  12 maanden ago

  Oh wat leuk. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje die binnenkort naar school toe gaat.

 • Puck

  12 maanden ago

  Oh wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje die binnenkort naar school toe gaat.

 • Jolanda

  12 maanden ago

  Wat een leuk idee. Ik doe graag mee met de winactie. Mijn zoon en dochter eten door continurooster altijd op school. Als dat maandag weer begint, zal dat best even wennen zijn.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Ze is zo dol op water 😍 #thirddaughter #girlsmom #soontobebigsister #mylove
 • Over throwbacks gesproken. Ik gok zo’n 37 à 38 jaar geleden. Klein was ik daar nog, hè?
 • Mijn pretletter 😍
 • Heb deze lekkere chipjes gespot op Schiphol @boerderijchips
 • Heerlijke meisjes 😍
 • Doen we er nog één? Ja toch? Dus bij deze een kiekje van de kleine meid #18weekspregnant #seo #fourthdaughter #vierdedochter #girlsmom #zwanger #echo #ultrasound
 • Vanmiddag de bingo maar eens geprobeerd @roompot
 • Tja.......

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Speelgoed zonder snufjes is ook heel leuk

Het is toch verbazingwekkend hoeveel verschillende soorten speelgoed er bestaat. ...

Sluiten