Verhalen van een werkende moeder
TOP
Films / Series, Winacties

“De verfilming van “het leven is vurrukkulluk””

Terwijl ik het onderhavige artikel schrijf, geniet ik van een heerlijk wijntje bij een aangenaam zonnetje. Wat een verrukkelijk leven heb ik toch zo. En laat dat nou net ook de titel zijn van de dvd die ik vandaag bespreek en waar ik ook nog eens enkele stuks van weggeef. Wat toevallig hè? Alhoewel je het wel net want anders schrift, namelijk vurrukkulluk. Als ik me het goed meen te herinneren, heet het fonetisch als het geschreven is zoals je het uitspreekt. Het is al zo lang geleden dat ik op de middelbare school zat en niet alles is even goed bij gebleven. Ik heb het zoveel mogelijk verdrongen, want als ik ergens een hekel aan had was het wel het verplichte lezen bij Nederlands. Ik koos liever mijn eigen boeken uit.

Alhoewel ik veel gelezen heb en ook veel boeken ken, ging bij de titel “het leven is vurrukkulluk” geen belletje bij mij rinkelen. Bij manlief wel. Hij zei gelijk dat het een boek was van Remco Campert uit 1961 en dat het dit jaar verfilmd was. Dat laatste had ik natuurlijk wel zelf door inmiddels. Maar wist je ook dat het boek in 2011 gekozen was als titel van het evenement Nederland Leest? Ik niet!

Het verhaal 
Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Wil je meegesleept worden in de liefdesverhalen van de personages in “het leven is vurrukkulluk”? Laat dan een reactie achter en maak kans op 1 van de 3 dvd’s die ik weg geef. Je kan meedoen tot en met 30 mei en de winnaar maak ik bekend op Facebook. Natuurlijk zijn mijn voorwaarden ook hier weer van toepassing. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).

Facebook Comments

«

»

5 COMMENTS
 • Anna

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee!!

  Facebook: An Na

 • AnnaB

  2 jaar ago

  Ik kijk graag liefdesfilms,lekker onder mijn dekentje op de bank met een wijntje en chocola. genieten! Benieuwd naar deze film

 • Marian B

  2 jaar ago

  Altijd leuk! Denk dat we deze met ons vriendinnenavondje mooi kunnen kijken.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Een liefdesfilm, ik ben er gek op.
  GRaag doe ik mee.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin.

 • Linda Smeets

  2 jaar ago

  Dit lijkt mij een enorm leuke film, ik doe daarom dan ook graag mee.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De oplossing voor als je teveel spullen hebt voor in je huis

Manlief en ik zijn al bijna veertien jaar samen! Wat ...

Sluiten