TOP
Miskramen, Kinderwens en Zwangerschap

“De twintig weken echo van Nano”

Vorige week had ik een wel heel aparte dag. De donderdagochtend mochten manlief en ik ons kleine wondertje aanschouwen tijdens een wel heel bijzondere twintig weken echo. Deze werd namelijk door niemand minder uitgevoerd dan de enige echte Loedermoeder van Nederland. Lisette, zoals ze heet, ken ik persoonlijk al een tijdje en zij vond het leuk deze belangrijke mijlpaal met ons mee te beleven. Alhoewel ik het heel bijzonder vond, dat zij de echo bij mij deed, besef ik me weer dat het ook allemaal best anders had kunnen lopen.

Donderdagmiddag bereikte mij namelijk het bericht dat één van de dames uit mijn zwangerschapsgroep bevallen was met 22 weken. Tijdens de echo was gebleken, dat de navelstreng onvoldoende voeding leverde aan de baby en dat deze al behoorlijk achter lag op groei. Het kind zou niet lang meer leven en om het lijden te beperken was de bevalling opgewekt. Het meisje was die dag geboren met een lengte van 24 cm en een gewicht van 410 gram. Dit kwam nagenoeg overeen met waar ons meisje die ochtend op was geschat. Nog steeds gaat mijn hart uit naar het gezin, dat dit verdriet heeft moeten meemaken.

Onze echo

De ruggegraat

Het hoofdje

De uitkomst van onze echo was gelukkig volledig positief. Onze kleine meid was lekker actief en liet alles goed zien. Voor een paar seconden dan, dus Lisette moest heel snel zijn. Nano’tje was geschat op 435 grammetjes en dus geheel conform termijn. Het enige wat ietsje groter was dan gemiddeld, is haar hoofdje. De hoofdjes van haar zussen waren ook boven gemiddeld geschat en uiteindelijk viel dat nog best mee allemaal. Bovendien heeft manlief ook geen klein koppie op zijn schouders rusten, dus ik herken het wel.

 

Je hoort soms wel verhalen, dat ouders hun kinderen herkennen in de echo. Dat hebben wij dus absoluut niet. Wij zijn dan ook ontzettend nieuwsgierig op wie deze kleine telg gaat lijken. Wordt het een tweede Sanne (bruin haar en bruingroene ogen) of een tweede Veerle (blonde krullen en blauwe ogen)? Nog een paar maandjes wachten en dat weten we het. Ondertussen nog even genieten van de foto’s en filmpje.

 

«

»

4 COMMENTS
 • Nicole

  3 jaar ago

  Was bij mij in de groep ook..Echt erg!

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Heftig zoiets, ik heb het ook meegemaakt toen ik zwanger was van de jongste. Van iemand die op precies dezelfde datum was uitgerekend als ik… en ik heb de foto’s van het kindje nog op mijn netvlies staan. Komt extra hard binnen als je even ver zwanger bent…

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Erg hè?

 • Merel

  3 jaar ago

  Heb het idd ook gehad en je voelt het dubbel. Bij mij was het een collega, wiens schoondochter dit overkwam. Dat verdriet… Maar mbt Nano: die ziet er goed uit! Ben ook benieuwd of deze straks op één van de zussen gaat lijken!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Gastblog Sanne: hoe het nu met mij gaat

Mama vertelde mij dat zij vorige week zoveel lieve reacties ...

Close