Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De leukste kinderfilms: It en childsplay”

Laatst zag ik op Facebook het nieuwsbericht verschijnen, dat er een remake van “It” is gemaakt en deze binnenkort in de bioscoop verschijnt. Meteen vlogen de tags om mijn oren van mijn leeftijdsgenootjes. Leuzen als “daar moeten we naar toe!” en “jeugdsentiment” volgden al snel. Iedereen is nieuwsgierig naar de remake van deze klassieker waar we allemaal van wakker hebben gelegen. Het was voor mij ook één van de eerste horrorfilms, die ik ooit heb gezien en doodsangsten voor heb uitgestaan. Sterker nog, ik was van angstzweet vastgeplakt aan mijn dekbed. Vooral die scène waar die vingers uit het doucheputje komen of degene dat één van de hoofdrolspelers onverwacht met Pennywise staat te zoenen, hebben mij slapeloze nachten bezorgd.

Er is waarschijnlijk een grote groep jongere mensen, die nog nooit van deze Stephen King horror gehoord hebben. Speciaal voor hun heb ik de volgende waarschuwing. Het gaat inderdaad over een clown, maar deze is niet zo gezellig en humoristisch als degenen die je op een kinderfeestje ontmoet. Deze clown houdt ook van kleine kindertjes, maar dan als maaltijd. Het is dus niet geschikt als kinderfilm!

Je zal je vast afvragen waarom ik deze bizarre boodschap met je deel. Het komt door mijn lieve moeder. Jaren geleden, toen wij nog kleine kindertjes waren, heeft zij een film opgenomen voor ons om te kijken op een regenachtige woensdag. De titel van deze film was “childsplay” en mijn moeder was er heilig van overtuigd dat het gaat over een groepje kinderen, die allerlei gezellige spelletjes met elkaar spelen. Uiteindelijk hebben we de film gekeken op een vrijdagavond en was deze alles behalve een vrolijke familiefilm. Het gevolg was nachten vol nachtmerries, knuffels en poppen die voor het slapen gaan even nog de nek omgedraaid werden (je weet het maar nooit) en met zijn allen in één bed. Tot op de dag van vandaag krijg ik de kriebels als ik een afbeelding zie van Chucky.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog Lisette: Buikpijn in het begin van zwangerschap

In het begin van de zwangerschap had ik best veel ...

Sluiten