Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“De intocht van Sinterklaas”

Ook wij wilden de intocht van Sinterklaas dit jaar meemaken. We gingen helemaal naar opa en oma Losser om de goedheiligman te verwelkomen. Bij aankomst stonden opa en oma ons al op te wachten samen met grote neef en nicht, die hun Pietenpakken hadden aangetrokken. Ik weet niet of ze al mega veel pepernoten op hadden of dat het de zenuwen waren, maar hyper waren ze wel. Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik als kind was bij de intocht van de Sint. Stiekem was ik als volwassene dat vandaag ook weer. Het was namelijk de eerste keer dat Sanne en Veerle het gingen meemaken en ik was zo benieuwd hoe ze zouden reageren.

IMG_5406In de verte hoorden we kindertjes al sinterklaasliedjes zingen, dus we konden op weg. We waren nog geen twee stappen buiten of het begon te regenen. Mijn enthousiasme voor de intocht daalde gelijk, maar die van de kids steeg nog met de minuut. De dorpsstraat, waar het feest plaats vond, was gelukkig niet al te ver lopen. Daar aangekomen duurde het nog geen 10 minuten voordat de Sint arriveerde en dit keer wel per hoogwerker! Sanne was helemaal stil geworden. Ik weet niet of dat kwam van al die hyper kindjes of van al die rond rennende Pieten. Veerle aanschouwde het geheel met opgetrokken wenkbrauwtjes.

Al snel begon het harder te regenen. Ontaarde moeder die ik ben, had ik geen regenjas voor de kinderwagen meegenomen. Helaas was er weinig beschutting in de nabije omgeving te bekennen. De enige luifel die ik spotte was reeds bezet door een vijftal druk kletsende moeders. Ik kon het ze niet kwalijk nemen tot ik zag dat ze alle 5 gewoon een paraplu bij zich hadden! Dat is toch raar? Als je ziet, dat er zoveel kleintjes nat worden geregend sta je toch je plekje af als je zelf een paraplu hebt? Nou ja, voor mij een teken om maar naar huis te gaan. Manlief en Sanne kwamen niet lang daarna ook thuis. Sanne had een zakje met wat pepernoten gekregen. Deze waren binnen no time op en toen hadden wij een hyper kind! Maar wat hebben wij, ondanks de regen, een leuke intocht gehad!

IMG_5404 IMG_5413

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Carmelina

  4 jaar ago

  Wat staat het pietenpakje Veerle schattig! Jammer van de regen he… gelukkig zullen we komende weken nog genoeg pietjes tegen komen 🙂 Vond Sanne het niet eng?

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Nee, maar ze was er wel echt stil van.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Kraamtranen of babyblues, het overkomt je

Er is al zoveel over geschreven en toch kan ik ...

Sluiten