Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De geboorte van mijn neefje”

Vorige week donderdag liet mijn broertje aan mij weten, dat zijn zoon, mijn neefje, op korte termijn geboren zou worden. Zijn vrouw zou niet meer zwanger het ziekenhuis verlaten en met bijna 39 weken zwanger was dat prima. Vanwege enige complicaties wilden de artsen op vrijdag wel gaan starten met het opwekken van het hele bevallingsproces. Mijn broertje zou ons dan via de whatsapp op de hoogte houden. Nou, dat hebben we geweten hoor.

IMG_6057Vanaf die vrijdagochtend ging ik nergens meer naar toe zonder mijn telefoon. Ook als ik naar het toilet moest ging deze gewoon mee. Het begon met het bericht die ochtend, dat mijn schoonzusje één centimeter ontsluiting had en dat ze al klaagde over pijnlijke krampen in haar rug. Om half elf was er welgeteld al een halve centimeter bijgekomen en had ze rugweeën om de drie a vier minuten. Een half uurtje later kwam het bericht, dat mijn schoonzusje naar de kraamsuite verplaatst was en dat ze haar gingen inleiden. En vanaf dat moment volgde er alleen nog maar radiostilte. Hebben jullie enig idee hoe frustrerend dat is? Het voelde sowieso al alsof ik zelf weer aan het bevallen was, maar dan zonder de pijn. Alle gedachten die ik had tijdens mijn bevallingen schoten weer door mijn hoofd. “Het gaat vandaag gebeuren. Hoe gaat de bevalling zijn? Er wordt zo een kindje geboren.” Als een kip zonder kip liep ik door de gang op het werk. Mijn collega’s vonden me geloof ik een beetje hyper, maar ik was ook oprecht zenuwachtig. Bovendien had ik sinds die anderhalve centimeter niets meer gehoord. Ging alles wel goed daar? Ook mijn zussen en ouders hadden niets meer gehoord.

IMG_6058En toen om half zes kwamen de verlossende woorden: Floris was geboren!!! Ik kon haast huilen van blijdschap, maar ik stond bij de judo van Sanne en dat hield me toch enigszins tegen. En wat een droppie is dat neefje van ons! (Onze beide families maken toch wel erg leuke kinderen.) Uiteindelijk is hij met de keizersnede gehaald, want hij had wat last van de weeën. Hij was daardoor echt puntgaaf. Maar wat een dag was dat zeg! Ik weet niet of ik volgende keer weer wil weten als het begint. Het voelde alsof ik in één dag tien jaar ouder was geworden. Zo zal het ook vast gevoeld hebben voor onze ouders met mijn bevallingen. Nou ja, eigenlijk was het stiekem ook wel bijzonder om zo mee te kunnen leven. Dus eind april gaan we gewoon weer een dag in zenuwen zitten. Toch zus?

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Volgmama

  4 jaar ago

  Gefeliciteerd met je neefje! Het is bijzonder hè. Wij hebben een familie app en ik stuurde bij de laatste bevalling net na 02.40 ‘s nachts: we vertrekken nu naar ziekenhuis heb zo last van de pijn en om 5.27 is mijn dochter geboren haha. Ik zou er als fotograaf wel bij willen zijn mocht één van mijn schoonzusjes nog eens bevallen.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Zeker bijzonder!!

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Gefeliciteerd met je neefje Floris.
  Mijn man heet ook zo.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De (onbekende) feiten van erkenning van de baby

Als je niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, ...

Sluiten