Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“De feeststemming is niet volledig aanwezig”

221215.2jpgIk ben al helemaal in de kerststemming. Lekker een paar daagjes vrij en met mijn familie en mijn schoonfamilie een dagje doorbrengen. Dit jaar hebben we ook een dagje met het gezin gepland. Dit is eigenlijk ook voor het eerst, want vorige keren waren we een stel met een kind en nu dus met de komst van de tweede een echt gezin. Het is iets gevoelsmatig, want ik zeg uiteraard niet dat je met één kind niet een gezin kan hebben / zijn. Voordat de feestelijke dagen beginnen moest er gewoon gewerkt worden. Net zoals vandaag.

Op het werk is het nu erg rustig. Er hebben al redelijk wat collega’s vrij genomen, dus je merkt dat het stiller is in de gangen. Ik  verwachtte dat mijn al mijn cliënten hun bedrijven ook wel zouden sluiten voor twee weken, maar de telefoon gaat non-stop. Er moet nog zoveel gebeuren voor het nieuwe jaar! Toch merk ik, dat ook zij in een feeststemming zijn. De gesprekken zijn uitermate gezellig en er wordt veel over het hart gestreken door menig schuldeisers. De enige in het hele pand, bij wie overduidelijk een noodzakelijke dosis feestelijkheid, gezelligheid en gastvrijheid ontbreekt, is de lunchdame in de kantine.

Bijna al mijn collega’s hebben al een keer een snibbige opmerking van haar gekregen. Ik was tot en met vandaag buiten schot gebleven, maar verwacht dat onze “speciale band” ook voorbij is. Ik had namelijk de brutaliteit vandaag, dat ik lunch van buiten de deur mee naar binnen in de kantine nam (overigens de enige ruimte in het pand waar je überhaupt kan eten). Mijn collega voor mij kreeg daarvoor zo op zijn donder, dat ze mij dan waarschijnlijk ook niet meer zo lief zal vinden. Ze had mij immers ook gespot met een bruine papieren zak. Een wereldramp toch?

221215

Ik blijf het wel opmerkelijk vinden. Als je niet gastvrij of vriendelijk kan / wil zijn, moet je toch niet gaan werken als gastvrouw?  Je zet toch ook geen chagrijn achter de receptie? Of een leraar voor de klas, die niet van les geven houdt. (alhoewel dat volgens mij ook nog gebeurt). Oke, iedereen mag wel eens een off-day hebben, maar onze kantinedame heeft inmiddels meer een off-year.  Ach ja, wie weet wat 2016 ons met haar gaat brengen…..

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Raar dat iemand met een functie als gastvrouw zo chagerijnig doet inderdaad. Dat hoor niet vind ik.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Première van Thomas de Trein

Gisteravond ontving ik een superleuk berichtje van Linda. Of Sanne en ...

Sluiten