TOP
Mama

“Dat overkomt je maar één keer (als het goed is)”

Er zijn van die gebeurtenissen die je maar één keer laat overkomen. En dan heb ik het niet over voldoende luiers en / of kleding vergeten mee te nemen of over het favoriete speelgoed van je telg verliezen. Dat soort dingen gebeuren geheid nog wel een aantal keer voordat je er (hopelijk) lering uit trekt. Nee, ik heb het over die momenten waar je een risico neemt om je vervolgens extreem schuldig  te voelen als het risico zich verwezenlijkt heeft. Een goed voorbeeld is je kind even op de commode neerleggen zonder dat je erbij staat. Nu hebben wij kinderen waar dat prima bij zou kunnen, want die lagen echt gewoon heerlijk te relaxen op het aankleedkussen. Toch is dat niet iets waar ik een risico in genomen heb. Mijn schuldgevoel is ergens anders door ontstaan.

Toen Sanne bijna een jaar was gingen we op vrijdags naar muziek op schoot. Zo’n heerlijk uurtje met elkaar lawaai maken en hopelijk liefde voor muziek te ontwikkelen. Deze bewuste vrijdag zou ze na haar les nog de middag doorbrengen op het kinderdagverblijf. Omdat beide locaties niet echt van elkaar in de buurt lagen, nam ik de auto. Voor het stukje van de parkeerplaats naar de school had ik de buggy meegenomen. Sanne was een ideaal kind voor de buggy, want ze vond het heerlijk om stilletjes om zich heen te kijken terwijl ze voortgeduwd werd. Van lopen hoefde ze echt nog niets te weten. Die ochtend besloot ik, geen idee waarom, dat ze voor die honderd meter echt niet vastgegespt hoefde te worden. Ze zou toch rustig blijven zitten. Tien meter voor de muziekschool dook ze uit het niets naar voren en viel vol op haar gezicht op de stoeptegels. Je kan je voorstellen dat haar immense gegil lang door merg en been is gegaan.

Met een flink bloedend kind ben ik de muziekschool ingerend. Gelukkig was er een dame met een EHBO verleden en zij heeft Sanne schoongemaakt en haar mondje van binnen bekeken waar het meeste bloed vandaan kwam. Gelukkig waren er geen tanden gesneuveld of teruggeschoten en was het slechts het tongriempje dat gescheurd was. Verder had ze nog wat schaafwonden rondom haar mondje, maar dat maakte mijn schuldgevoel er absoluut niet minder om.

Die dag heb ik twee belangrijke dingen geleerd:
1. Altijd je kinderen vastgespen in de buggy of kinderwagen
2. Elke ouder zou een EHBO cursus moeten doen.

Het laatste heb ik niet lang daarna gedaan en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad.

«

»

3 COMMENTS
 • Bleggg al die dingen. Gelukkig heb ik wel een beetje kennis van ehbo maar een opfriscursus zou niet verkeerd zijn. Hier wel een soort commode verhaal (op de bank dan). Uit schrik viel ik zelf heel hard ipv de baby. Wellicht mijn straf? Ik ben in ieder geval extra voorzichtig nu.

 • Simpel,met een snufje liefde.

  3 jaar ago

  Herkenbaar! Ik heb ook van die momenten gehad en terwijl ik juist altijd heel er bewust ben van gevaar en ik veel dingen dus ook niet deed.

 • Joyce

  3 jaar ago

  Oh ja, zulke dingen zijn zeker herkenbaar. En een EHBO cursus zou voor ouders verplicht moeten zijn vind ik. Ik heb de afgelopen jaren ieder jaar cursus gedaan omdat ik als gastouder werkte en dan is het verplicht. En heb het helaas al 2 keer moeten toepassen bij m’n oudste zoon. Ik denk dat ik niet had geweten wat te doen als ik geen EHBO gedaan zou hebben..

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
In vogelvlucht over de negenmaandenbeurs 2017

Lees ook: de negenmaandenbeurs 2018 Ik heb me er toch ...

Sluiten