Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Borstvoeding……aaaaaaaaah”

Een paar weken terug was het de week van de borstvoeding. Ik heb toen op mijn facebook gevraagd of dit inhield, dat ik een week vrij zou krijgen. Dit heeft tot behoorlijke discussies geleid. (Gelijd zou hier eigenlijk ook nog best kunnen). Blijkbaar is een promotie voor de borstvoeding-week een gevoelig punt voor flesgevende moeders.

Wat vind ik van borstvoeding? Ik vind het heerlijk, dat ik altijd melk bij me heb en dat ik de kleine onbeperkt mag volproppen. Geen gemopper van het CB over het gewicht dus en aangezien ik kleine michelindametjes produceer is dat erg fijn. Nadelen zijn er uiteraard ook. Babies slapen over het algemeen minder snel door op borstvoeding, ik kan nog niet alles eten, als ik een avond weg wil moet ik goed om de voeding / kolfsessie heen plannen en mijn lieffie geeft jammer genoeg geen borstvoeding. Maar ach….het is tijdelijk.

Tijdelijk betekent voor mij een half jaar of als Veerle haar tandjes eerder zouden doorkomen. De eerste twee zijn door, dus vanaf 1 september ga ik afbouwen. Inmiddels is de vriezer alweer redelijk gevuld, dus als ik gestopt ben kan zij nog door. Mijn moeder had ook melk in overvloed vroeger. Mijn oma werd zelfs “de melkkoe van Zwolle” genoemd. Zij kon zoveel kolven, dat zij het aan andere vrouwen kon geven. (Altijd fijne anekdote’s voor de mannelijke lezers).

Ik ben dus een werkende moeder. Dit betekent kolven op het werk. Gelukkig heb ik een fijne werkgever, die dit goed mogelijk maakt. Er is achter in de gang een kamertje met een stoel waar ik 2x per dag voor koetje speel. Het is één van de minst charmante activiteiten, die ik als vrouw ooit gedaan heb. Voordeel is wel, dat ik tegenwoordig Netflix heb en dus gedurende deze “pauzes” mijn series kan volgen. Ik denk, dat ik dát nog best eens kan missen als mijn borsten alleen weer van mij zullen zijn. (Oke, ook een beetje van mijn lief dan). Nadeel is, dat ik met mijn tasje de hele gang door moet voor ik bij de “kolfkamer” ben. Al mijn collega’s hebben mij dus allang gespot en weten dat er weer gemelkt gaat worden. De terugweg stop ik de potjes maar in de tas om niet iedereen te confronteren met het vloeisel. Het blijft toch iets waar de meeste mensen niet een beeld van willen hebben. Jammer, maar helaas.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Eh.........really?
  • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
  • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
  • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
  • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
  • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Oeps…foutje 2

Van de week haalde ik de Muppets op van het ...

Sluiten