Verhalen van een werkende moeder
TOP
Uitstapjes

“Boerderij ‘t Geertje”

Op woensdag ben ik altijd vrij, mijn zogeheten mamadag. In theorie zou ik dan allemaal klusjes in en rondom het huis kunnen doen, maar in de praktijk komt daar nooit wat van. Een dag thuis met twee kleine kinderen kost namelijk veel meer energie dan een dag op kantoor. Dat weerhoudt me er niet van om lekker met de Muppets op stap te gaan.

Vandaag was het een verre tocht naar Zoeterwoude (Zuid-Holland) naar kinderboerderij ‘t Geertje. Ondanks dat er ik vrij dichtbij heb gewoond, was ik er niet eerder geweest. Sanne was er wel een keertje eerder geweest een jaar eerder, maar met haar opa en oma. Wonderbaarlijk genoeg kon ze zich er wat van herinneren, want we hadden nog geen stap op het erf gezet of ze zei gelijk al “flesje geven”. Ik dacht dat ze haar eigen fles bedoelde, maar ze liet me duidelijk weten dat het dat niet was. Toen we de hoek omliepen zag ik vervolgens een bord staan met flesjes melk te koop voor €1,- per stuk. Niet voor jezelf, maar voor de dieren! Sanne mocht van mij de geiten wat te drinken geven. Er waren ook kleine lammetjes, maar die hadden overduidelijk genoeg aandacht en daarmee genoeg te drinken gehad. Gelukkig waren er nog tientallen onverzadigbare geiten, dus ze kon haar lol op. Alsof het de dagelijkse praktijk voor haar was, stond ze daar met haar ene hand de bellenblaas (die moest perse mee) in haar andere hand het melkflesje met aan druk drinkende geit eraan. Ik zelf ben ook nog even de stallen in gegaan, maar van de melk moesten ze van mij niets hebben. Nee, bij mij waren mijn schoenveters favoriet.IMG_7257

Na ons rondje hebben we nog genoten van een vers gemaakt ijsje. Volgens mij maken ze het ijs van de melk van de koeien op die boerderij. Het natuurlijke eraan was duidelijk te proeven. Sanne vond het in ieder geval heerlijk zei ze. Aangezien we wel even genoeg dieren hadden gezien, hebben we de speeltuin op het erf maar even onveilig gemaakt.

Wat mij betreft was het een geslaagd uitje, dat ik zeker nog wel eens ga herhalen. Voor de centjes hoef je het niet te laten, want er wordt geen entree gerekend. Het nadeel vond ik, dat er op mooie dagen zoals vandaag te weinig ruimte is om te parkeren. Je moet dus vroeg komen wil je een plekje hebben (of net zoals ik je vrouwelijke charmes in de strijd gooien bij een papa die net weg ging rijden). Of het met openbaar  vervoer bereikbaar is weet ik niet, maar ik heb geen halte in de buurt gezien, dus ik betwijfel het. Het voordeel van vroeg komen is ook dat de lammetjes en baby geitjes misschien wat dorstiger zijn. Nu wilden alleen de volwassen geiten drinken. Al met al dus een leuk uitje.

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Birgit

  4 jaar ago

  Ik ben dol op de kinderboerderij. Ik wist wel dat je vaak voer kon kopen, maar niet dat het ook met flesjes kon. Een erg leuk initiatief!

 • Merel

  4 jaar ago

  Wat leuk! Dat is niet heel ver van ons vermoed ik, dus ga er weleens kijken. Vooral dat je de geitjes en lammetjes de fles kan geven vind ik een leuke toevoeging!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Eropuit-tag - MeerVanMir on mei 4, 2016
 • Instagram
  • Wat een uitzicht 😍
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Zwangerschapsverlof is een sabbatical

  Het is een droom die uit komt! Vier maanden lekker ...

  Sluiten