TOP
Mama

“Blijf van mijn kind af!!!”

Ik begrijp het werkelijk nog steeds niet, dat mensen het zo nodig vinden om aan pasgeboren baby te gaan zitten. Als ik over straat loop aai ik een wildvreemde toch ook niet ineens over zijn wang? Ik snap heus wel dat zo’n zuigeling erg schattig en zacht is, maar dat geeft je nog niet het recht om zo mijn kinderwagen in te duiken. Ik weet niet waar jij met je handen hebt gezeten! Voor hetzelfde geld zat je vinger twee minuten geleden nog in je neus. Nee dank je, ik hoef je snot niet op mijn kind. Als je mijn kleine meid wil knuffelen, dan vraag je dat gewoon eerst aan mij. Afhankelijk van de gore nagelranden laat ik het wel of niet toe. Ik wist tot voor kort niet dat deze onverklaarbare behoefte aan babyknuffelen ook bij kinderen zo aanwezig kon zijn. Ik bedoel dan niet de dochters en zonen van vrienden van ons, maar de wildvreemde kids. Ook zij duiken vol op een pasgeboren baby onder het mom van “schattig” en “ik wil knuffelen”‘.

Zo was ik van de week in het krijspaleis met een vriendinnetje en onze kinderen. Haar zoon van drie maanden lag net als Noor in de maxi cosi naast onze tafel. Ineens dook er een jongen van een jaar of acht op de baby’s af en begon hij ze te kietelen. Niet even zachtjes, maar gewoon vol in het maagje. Als hormonale moeder stuurde ik hem weg met een vuile blik, maar dat deerde hem niet zo. Binnen enkele minuten hing hij weer boven de maxi cosi’s met “oh, ze zijn zo schattig!” Ik zag zijn handen alweer richting de buikjes gaan, maar was net wat sneller. Tien minuten later was hij er weer. Zijn zusje (we weten niet of het daadwerkelijk zijn zusje was, maar ze was net zo irritant dus wij hebben haar zo genoemd) was nog een tikkie erger. Waar het jongetje nog enigszins wist dat baby’s fragiel zijn, was dit meisje een en al lompheid. Het leek alsof ze van plan was om bij de zoon van mijn vriendinnetje, het hoofdje van het rompje af te trekken. Vervolgens wilde ze de baby wel even schommelen, door hard de maxi cosi heen en weer te wiegen. Hier op reageerde mijn vriendinnetje natuurlijk dat dit niet de bedoeling was en dat ze er mee moest op houden. De reactie van het meisje? Ze werd boos en sloeg de baby! Hoe bedoel je verwend!

Dus zelfs als je de volwassen en hun baby-aanraak-behoefte denkt te ontlopen, kom je hun kinderen tegen. Zo achteraf heb ik denk ik liever toch de volwassen variant.

 

 

«

»

6 COMMENTS
 • Marieke Flikweert

  3 jaar ago

  Verschrikkelijk.
  Toen Joas net geboren was liep ik eens met hem in de supermarkt. Komt er een mevrouw, en al aaiend zegt ze (jammer dat ik nu haar stem niet kan nadoen). “Ja ik heb wel de oma-hormonen, maar ik heb geen kleinkinderen”.
  Grr.. blijf van mijn kind af!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Hoe heb je gereageerd?

 • Nicole

  3 jaar ago

  Precies de reden dat ik maar tegen Fay blijf herhalen dat ze altijd eerst moet vragen of ze een baby mag aanraken. Gelukkig doet ze dat vaak ook wel maar nog niet altijd helaas!

 • Els

  3 jaar ago

  Ik snap het ook niet je komt toch ook niet volwassenen waarom dan wel aan baby’s

 • Oma Will

  3 jaar ago

  Wij hadden nog maar net twee kinderen geadopteerd uit India en de mensen hadden ook vaak het idee die mogen we aanraken.
  Ik reed eens met mijn dochter ,voorop de fiets ,door het dorp, toen hield een mevrouw mij aan en wou haar uit het zitje pakken en vroeg: Is je man een neger!
  Nou ja zeg, dan sta je weg even met je mond vol tanden.
  Hoe kwam die mevrouw er bij om dat te doen. Wat denkt die dan toch!

 • Oma Will

  3 jaar ago

  sorry : Dan sta je wel even met je mond vol tanden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog Lisette: Bevallen is zwaar. Vooral voor de man

Van mijn man, toen nog vriend, had ik niet zoveel ...

Sluiten