Verhalen van een werkende moeder
TOP
Peuter

“Bijten / duwen / slaan”

Afgelopen week vertelde de leidster van het kinderdagverblijf mij, dat Sanne soms de dreumesjes omver duwt. Ik schrok daar best wel even van, want wij willen absoluut niet dat Sanne een pestertje gaat worden. De leidster zei gelijk dat het wel bij de leeftijd hoorde. De één bijt, de ander slaat en Sanzilla duwt dus blijkbaar.

Mijn moeder heeft mij ooit verteld, dat ik als kind een bijtertje was/ Om dit af te leren heeft ze één keer hard teruggebeten en ik heb het nooit meer gedaan daarna. Afgelopen vakantie lagen we aan het zwembad naast een ander gezin. Dochterlief had een flinke bijtafdruk op haar arm. Het was haar vader geweest, die had teruggebeten. Ook zij had haar tanden sindsdien niet meer in een ander gezet. Gisteren op de judo werd Sanne expres omver geduwd door een 4 jarige. Ik had gelijk zoiets van duw maar terug. Sanne was echter erg geschrokken en wilde alleen maar getroost worden. Mijn moppie.

Maar wat is dan de juiste actie? Is terugduwen/bijten of slaan wel de juiste manier? Of is straffen een betere optie? Ik heb de leidster gezegd, dat ze Sanne op de gang mag zetten als ze weer duwt. Mocht Grote Mup een bijter gaan worden, denk ik dat ik misschien toch ook één keer terug bijt zoals mijn moeder heeft gedaan.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Eh.........really?
  • Dit blijf ik zo schattig vinden 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Het nieuwe vriendje van de kleine. Het is gelijk dikke mik. Dank u @mylittleponybenelux en @theprfactory !!!
  • Op naar een beter ijzergehalte en dus ook meer energie!
  • De mini. Kunnen jullie het zien? #33weekspregnant
  • Geen stakend personeel gisteren in het @reinierdegraafziekenhuis Toch verdienen ook zij de aandacht. Ik vond dit wel een mooie uiting van de dames op de verloskamers. Mijn stem hebben jullie!
  • Zo’n handschoen is maar vreemd...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een kleine wereld 2

Een paar weken geleden liet ik weten, dat mijn oude ...

Sluiten