Verhalen van een werkende moeder
TOP
Peuter

“Bijten / duwen / slaan”

Afgelopen week vertelde de leidster van het kinderdagverblijf mij, dat Sanne soms de dreumesjes omver duwt. Ik schrok daar best wel even van, want wij willen absoluut niet dat Sanne een pestertje gaat worden. De leidster zei gelijk dat het wel bij de leeftijd hoorde. De één bijt, de ander slaat en Sanzilla duwt dus blijkbaar.

Mijn moeder heeft mij ooit verteld, dat ik als kind een bijtertje was/ Om dit af te leren heeft ze één keer hard teruggebeten en ik heb het nooit meer gedaan daarna. Afgelopen vakantie lagen we aan het zwembad naast een ander gezin. Dochterlief had een flinke bijtafdruk op haar arm. Het was haar vader geweest, die had teruggebeten. Ook zij had haar tanden sindsdien niet meer in een ander gezet. Gisteren op de judo werd Sanne expres omver geduwd door een 4 jarige. Ik had gelijk zoiets van duw maar terug. Sanne was echter erg geschrokken en wilde alleen maar getroost worden. Mijn moppie.

Maar wat is dan de juiste actie? Is terugduwen/bijten of slaan wel de juiste manier? Of is straffen een betere optie? Ik heb de leidster gezegd, dat ze Sanne op de gang mag zetten als ze weer duwt. Mocht Grote Mup een bijter gaan worden, denk ik dat ik misschien toch ook één keer terug bijt zoals mijn moeder heeft gedaan.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!
  • Zie je deze gave race auto van @vtechspeelgoed ? Ik vertel meer over op mijn blog en over de racebaan. Bovendien geef ik ook nog eens een set weg. #LinkInBio #winactie @speelgoed_van_het_jaar #leukvoordesint #mamablogger
  • Vandaag de verjaardag van dit poppetje een beetje gevierd. De taart smaakte  haar heerlijk. Gefeliciteerd moppie 😍
  • Lekker in slaap vallen bij mama. Wat blijft het toch heerlijk. Zo samen op de bank. Ben zo blij dat mijn kindje zo van knuffelen houden. Deze mama ook hoor.
  • Met volle aandacht en luisteren naar de gids die ons van alles over Suriname aan het vertellen is. Zo leuk dat mijn meisjes zo dol zijn op het museum. Ze gaan er echt graag naar toe.
  • Vandaag met de meiden naar Amsterdam afgereisd voor de nieuwe tentoonstelling in het Tropenmuseum. Vooral de kleine Noor was er gefascineerd van alles wat ze om zich heen zag. Binnenkort zal ik er meer over vertellen, maar ik kan je nu al zeggen dat het zeker de moeite waard is om naar deze tentoonstelling te gaan. #tropenmuseum #suriname #mati #tentoonstelling #vakantietip #herfstvakantie
  • Ik vind haar zo goed gelukt 😍

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een kleine wereld 2

Een paar weken geleden liet ik weten, dat mijn oude ...

Sluiten