De tafeltjes stonden al in rijtjes en de kinderen van groep één hoefden hun jasjes nog niet uit te doen, want zij zouden gaan buiten spelen. De groep twee kinderen zochten met een zichtbare spanning hun tafeltje op. Het leek erop dat ze al wisten wat ze stond te wachten: de CITO toets! Ook al heeft de overheid en ook de school laten weten dat het volgende schooljaar deze voor de kleuterklassen afgeschaft worden, worden ze dit jaar nog gewoon afgenomen. En natuurlijk zullen ze er geen waarde aan hechten voor het over gaan naar groep 3, maar bij een slechte CITO worden er toch wel wat vraagtekens gezet. Althans, zo gebeurde dat de eerste ronde. En dan heb je volgens de leerkracht nog zeeën van tijd om de boel recht te trekken. Die hoeveelheid tijd valt altijd tegen, ook door de vele vrije dagen zoals Pasen en Pinksteren. Kortom, slechts weken om je kind nog wat bij te spijkeren voor een beter rapport. Dan kan je als ouder alle hulp wel gebruiken!

Online lesmateriaal

Je kan natuurlijk het internet afstruinen op zoek naar de juiste oefeningen voor dat leerjaar en met de hoop deze ook te vinden. Of je doet wat ik ook gedaan heb en dat is contact opnemen met De Bijlesmeester. Als je iets qua oefenmateriaal of gewoon extra leerstof zoekt, dan weet je zeker dat je het daar wel kan vinden. Ik had niet verwacht dat scholen tegenwoordig zulke eisen hebben voor de kinderen, dus het is een fijne gedachte dat je als ouder ook zelf je kind kan helpen. Onze kleuter moest bijvoorbeeld woorden kunnen lezen in groep 2 om over te mogen naar groep 3. Ik was in de veronderstelling dat je in groep 3 leert lezen, maar blijkbaar is dat niet op elke school zo. Van De Bijlesmeester heb ik flitskaartjes ontvangen om de woorden te kunnen oefenen. Spelenderwijs zijn we daar mee aan de slag gegaan.

De Bijlesmeester maakte haar zelfverzekerd

De afgelopen week heeft ons meisje haar opgedane kennis mogen testen. Er waren weer CITO’s op school. Of ze het goed gedaan heeft weten we nog niet, dat moet nog blijken. Wel ging ze er vol zelfvertrouwen in en liet ze weten het heel goed gedaan te hebben. Ik vind het nog steeds onzinnig dat ze op vijfjarige leeftijd deze toetsen moeten ondergaan, maar ik ben blij dat je als ouders wel een handje kan helpen. Wist je trouwens dat ze ook bijles aan huis geven? Of het nodig is of niet, waarschijnlijk gaan wij vaker gebruik maken van de Bijlesmeester. De materialen sluiten naadloos aan bij de lesstof van de school van de meisjes en als het ze wat extra zeker maakt is het het geld helemaal waard.