Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Een triathlon voor Belle&Balance”

“Ik was 19 toen mijn moeder op 49 jarige leeftijd overleed aan kanker. Onbeschrijflijk wat de rol van je eigen moeder is op het moment dat je zelf moeder wordt, 12 jaar na haar overlijden. Ik mis haar vreselijk. Sommige dingen kun je met niemand anders delen dan met je moeder. De steun en liefde die ik van mama zou ontvangen kan niemand vervangen helaas.”

04072

Dit zijn de woorden van mijn schoonzus, die op jonge leeftijd haar moeder is verloren. Sinds enkele maanden is zij zelf moeder en beseft ze des te meer hoe belangrijk het is dat je er voor je kind kan zijn. Dat dit niet vanzelfsprekend is realiseer ik me ook elke dag meer. In mijn directe omgeving ken ik twee moedige en jonge vrouwen, die op dit moment hard tegen de kanker vechten. Beide dames hebben erg jonge kinderen, die hun moeder echt nog nodig hebben. Ik hoop voor de families dat de strijd succesvol zal blijken.

Maar na de gevoerde strijd is het voor de meeste vrouwen nog niet klaar. Het leven is zo overheerst geweest door de kanker, dat het soms moeilijk is weer te functioneren in de “normale” samenleving. Ik kan het me ook wel voorstellen. De toekomst die je eerst voor ogen had is ineens een stuk meer onzeker geworden. Waar de dagen eerst gevuld waren met behandelingen heb je ineens zeeën van tijd. Voor veel vrouwen is deze omschakeling lastig. Lotte (sinds 2010 klaar met haar behandelingen tegen borstkanker) ontdekte dat yoga, massages, meditatie en mindfullness daar een positieve bijdrage in konden leveren. Samen met Sharon de Beer kwam ze zodoende op het idee om Belle&Balance op te richten. Hiermee proberen ze het voor andere jonge vrouwen mogelijk te maken om door yoga, meditatie, massage en vooral het delen van ervaringen met lotgenoten weer balans te vinden in hun leven.

Hoewel de moeder van mijn schoonzus het niet heeft gered, begrijpen mijn broer en zij wel hoe belangrijk een goede nazorg is als het gevecht tegen de kanker voorbij is. Op hun manier willen zij aandacht vragen voor deze organisatie en wel door deel te nemen aan de 1/8e triathlon van Utrecht, althans mijn broer. Hij zal die dag zwemmen, fietsen en rennen voor alle vrouwen die de ziekte hebben overwonnen, maar nog een extra steun kunnen gebruiken. Om hem te steunen en de vrouwen die nog vol in het gevecht zijn heb ik dit artikel geschreven. Ik hoop dat ook jullie hem allemaal willen helpen door zijn voorgenomen prestatie en dus ook Belle & Balance onder de aandacht te brengen. Met andere woorden: spread the word!

04071

Mocht je meer informatie willen over de organisatie of wellicht een donatie willen doen, klik dan hierAls je meer wil weten over wat je alvast kan regelen voor “later”, klik dan hier.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Heb jij alles goed geregeld voor "later"? - MeerVanMir on juli 4, 2016
 • Instagram
  Instagram has returned invalid data.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Is de miskraam eindelijk voorbij?

  Het is nu ruim twee weken geleden, dat ik de ...

  Sluiten