Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Beledigingen tijdens bevallingen”

Ik houd van slechte Hollywood films waarin vrouwen bevallen alsof hun hele lichaam uit elkaar wordt gereten. Vooral het drama en gekrijs waarmee dat gepaard gaat. Ik had me er op verheugd ook eens lekker los te gaan tijdens mijn bevallingen. Deze droom werd al snel door de grond in geboord door mijn verloskundige. Zij vertelde mij, dat ik geen energie aan gegil of gekrijs mocht verspillen. En ik wilde juist zo graag eens ongegeneerd de boel bij elkaar gillen! Tijdens de bevalling heb ik daarom toch een keer heel hard gevloekt. Het moest gewoon even. Mijn kreet was helemaal op de gang te horen, want de verpleegsters hebben het woord voor woord kunnen herhalen. Maar wat voelde dat heerlijk!!!  Wel van korte duur, want ik werd gelijk belerend toegesproken door de verloskundige, dat ik mijn energie niet zo moest verspillen. Zucht. De rest van de bevalling heb ik dus ook niet meer gevloekt, althans niet meer hardop. De teksten die door mijn hoofd gingen zijn echter niet geschikt om op papier te zetten, dus verzin daar zelf maar wat bij.

megaphone-50092_640

Een vriendinnetje vertelde mij, dat zij had geroepen tegen haar man, dat hij haar nooit meer zou mogen aanraken. Een ander riep, dat het volgende kind geadopteerd werd. Ik was erg nieuwsgierig geworden of er meer vrouwen waren, die wat hadden uitgeroepen tijdens de bevalling. Ik heb de vraag uitgezet en kreeg een aantal leuke reacties binnen, die ik echt met jullie wil delen. Dit is wat vrouwen daadwerkelijk gezegd hebben tussen de weeën en het persen door:

 • “Oprotten met die !…! camera, ik moet persen”
 • “Ik kan niet meer” (bij 8 cm ontsluiting)
 • “Dit is jouw schuld”
 • “Kan ik me nog bedenken?”
 • “Sodemieter op met je pfff pfff” (toen mijn moeder me ging vertellen hoe ik moest puffen)
 •  “mamaaaaaaaa”
 • “Kutwijf”(tegen de verloskundige voor het zetten van de knip)
 • “Nee, dit ga ik niet doen”
 • “Nu haal je die vingers er uit of ik flip hem de pan uit”
 • “Rot op met die putlucht” (iemand was in mijn gezicht aan het puffen)
 • “Het gaat echt niet passen”

Verder zijn er veel aanstaande papa’s en verloskundigen voor van alles en nog wat uitgescholden. Blijkbaar veranderen wij vrouwen in grof gemonde wezens als het op bevallen aan komt. Het is in ieder geval duidelijk, dat er niet voor gedaan moet worden hoe er gepuft moet worden en zeker niet als er dan in het gezicht geademd wordt van de lijdende vrouw. Dus mannen, ook geen knoflook eten de avond ervoor! En onderga het allemaal maar gewoon, want uiteindelijk houden we (meestal) wel nog gewoon van jullie.

Zie ook deel 2 en deel 3.

 

 

Facebook Comments

«

»

20 COMMENTS
 • Jodi - liefthuis

  4 jaar ago

  Hahaha heerlijk om te lezen en ook heerlijk herkenbaar een aantal uitspraken. Ik heb tijdens de eerste pers weeen liggen grommen als een beer. Ik weet zeker dat heel de gang het gehoord heeft.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha

 • Eline

  4 jaar ago

  Haha wat een leuk bericht! Ik ben zelf heel erg rustig geweest tijdens mij bevalling en daar ben ik (en mijn man) heel erg blij mee 😉

 • Liess

  4 jaar ago

  Hahaha. Ik kan me niet herinneren wat ik wel of niet gezegd heb. Weet wel dat ik op een moment, terwijl ik een weeenstorm had, dacht dat ik dit echt niet meer wou, en wou ook echt NIET meer.

 • Linda

  4 jaar ago

  Geweldig, zo herkenbaar ook van het ‘ik kan het niet meer’ tot en met mer ernstige dingen tijdens de tweede bevalling die ik nu diep heb weggestopt.

 • Iris

  4 jaar ago

  Haha, heerlijk om te lezen.
  Ik zei ‘Doe het lekker zelf” tegen de verlofkundige, toen zij vond dat ik drie keer moest persen in één wee. Of ik ‘trut’ er ook echt achteraan heb gezegd, of het alleen heb gedacht, dat weet ik niet meer

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha, geniaal!!!

 • Ellen

  4 jaar ago

  Haha, ik heb tijdens mijn 1e bevalling wel wat bozig gekeken. Man, wat was ik moe zeg van al dat gepuf en toen het uiteindelijk een keizersnede werd kon ik iedereen wel kussen. Want dat betekende dat er een eind aan kwam. De 2e werd ook een keizersnede en was gepland, daarom heel relaxed, iedereen was heel lief gelukkig.

 • Janske

  4 jaar ago

  Binnenkort mag ik weer…haha…mijn vriendin heeft ook alles bij elkaar geschreeuwd…ik was verdacht rustig, ondanks dat het een helse bevalling was….maar op dat moment was ik meer in mijzelf gekeerd dan dat ik het uitschreeuwde…nog een leuke: Ik moet poeeppuuhhhh!

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha, die heb ik geroepen!

 • Merel

  4 jaar ago

  Hahaha geweldig!
  Ik weet nog dat ik bij acht centimeter hard schreeuwde “welke idioot wilde er eigenlijk geen pijnbestrijding?” (ikzelf dus haha)

 • samantha

  3 jaar ago

  Geweldig! Ik heb me inderdaad ook hardop afgevraagd wat je moet doen voor een ruggenprik tijdens het persen, toen natuurlijk al te laat. En tijdens de weeënstorm ben ik er mee opgehouden, wat er klaar mee en wilde naar huis ‘Ik hoef dat kind niet meer, bekijk het maar’! Nu heel nieuwsgierig hoe het bij nummer 2 gaat, ik ben er klaar voor

 • wendy

  3 jaar ago

  hahah herkenbaar
  de mijne had s avonds nog een shoarmaschotel op met jawel knoflook!!! hier was hij mij heerlijk in mijn gezicht aan het blazen. Mijn bevalling was een drama maar heb niet op mijn man gevloekt. Wel op mn kind, hou op stom rotjong(midden in een wee effe lekker gaan lopen draaien). Ik was blij dat het een keizersnee werd.
  Naderhand hoorde ik van mijn man dat ik een muffe bek had. Ja hoor ik had tijd om aan een kauwgumpje te denken sukkel…

 • Miranda

  3 jaar ago

  Bij mijn eerste bevalling heb ik geroepen “dit is toch niet meer menselijk” en deed mijn benen weer bijelkaar! En dat terwijl het hoofdje van mijn dochter er al bijna uit was!!!!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha

 • Nathalie

  3 jaar ago

  Hahaha ik heb dat ook geroepen: “Laat maar zitten, ik kan niet meer ! ” hahahahah

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Beledigingen tijdens bevallingen deel 2 - Meer van Mir on februari 7, 2016
 • Pingback: Bizarre uitspraken tijdens bevallingen - MeerVanMir on februari 7, 2016
 • Pingback: Opvallend besluit om tijdens de bevalling te nemen - Mamaliefde on februari 7, 2016
 • Pingback: De ellende van de kraamverzorgster - MeerVanMir on februari 7, 2016
 • Instagram
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Zijn reviews echt eerlijk?

  Mijn trouwe lezers weten, dat op zaterdagavond ik altijd een ...

  Sluiten