Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids, Mama

“Welke badkleding kies ik voor de Muppets?”

Jeetje, de hitte van de afgelopen dagen ben ik echt niet meer gewend. Ik kan me niet herinneren wanneer het de laatste keer zo warm is geweest. Nou ja, in Nederland dan. Mijn vrije dagen met de Muppets spendeer ik dan ook heerlijk in en aan het zwembad.

Door wat ik inmiddels heb geleerd over zonnestralen neem ik zo min mogelijk risico met de huidjes van de kinderen. Ik probeer ze veel en vaak in te smeren. Veerle hijs ik in zo’n hip UV-pakje en Sanne in haar badpakje. Het komt er wel doorgaans op neer, dat ze na hun middagslaapje of in alleen een zwemluier of volledig naakt verder waterpret hebben.  Wat mij betreft hoeven ze echt niet persé badkleding te dragen als we in onze eigen tuin zijn.

Vroeger was dat stukken makkelijker. Mijn vader vertelde me, dat we op het strand altijd in ons blootje rondliepen. Niemand die daar raar van op keek of een opmerking over maakte. Het ie niet zo dat men nu meer commentaar geeft, want toen mijn moeder destijds hoogzwanger in bikini op het strand liep heeft ze ook behoorlijk wat kritiek gekregen.  De reden dat ik nu de Muppets niet naakt zal laten rondlopen heeft alleen niets met het gezeur van andere mensen te maken. Ik ben gewoon als de dood, dat iemand foto’s van ze zal maken en het op bepaalde vieze sites plaatst. Dat is wat nou echt is veranderd ten opzichte van vroeger. Ik vraag me ook wel eens af of dat daarom kleine meisjes in bikini’s gehesen worden of dat de mama’s het echt zo leuk vinden. Ik zelf vind het namelijk behoorlijk onpraktisch en gezien de leeftijd van de Muppets ook compleet overbodig. Er is niets op het bovenlichaam dat verhuld zou moeten worden. Volgens mij droeg ik zelf mijn eerste bikini topje pas toen ik een jaar of acht was.  En dat mijn dochters meisjes zijn, hoeft niet uit hun badkleding te blijken wat mij betreft. Of mis ik iets?

Trouwens net weer een nieuw leuk merk ontdekt. Ken je Ninni Vi al? Check vooral eens de jurkjes ervan!

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Kirsten

  3 jaar ago

  Ik droeg vroeger ook pas rond mijn 9 jaar een bikini, maar nu zie je dat praktisch niet meer dat meisjes zonder bikinitop lopen.. Geen idee hoe ik het ga aanpakken, maar nu loopt mijn dochtertje van 14 maand thuis meestal in haar zwempamper met zwembroek over & we zijn zo ook al gaan zwemmen met haar in het openbaar. De enige reden waarom ze nu een badpak draagt in het openbaar is omdat haar zwemband schuurt op haar lijfje..

 • Merel

  3 jaar ago

  Mijn meisjes dragen over het algemeen een badpakje. Puur omdat t praktischer is. Ook weleens zo’n bikinitop. Eigenlijk zat daar geen diepere gedachte achter, vond m gewoon schattig.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.
 • #tipvanflip
 • #39weekspregnant #duurtlang #hetisnuwelmooigeweest #babygirl #daughter

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De opvoedings bemoeizucht van andere mensen

Vandaag hoorde ik weer zo'n verhaal waarvan ik dacht "waar ...

Sluiten