Verhalen van een werkende moeder
TOP
Boeken, Winacties

“Annie M.G. Schmidt-week 2016”

Sinds ik kinderen heb, leer ik steeds meer kinderboeken kennen. Van avonturen met krokodillen tot visjes met glanzende schubjes. En toch blijf ik zelf nog altijd groot fan van Annie M.G. Schmidt. Misschien is het, omdat ik groot gebracht ben met de verhalen van Jip en Janneke en een enorme hoeveelheid aan versjes. Of omdat ik Floddertje en Pluk van de Petteflet eindeloos opnieuw heb gelezen. Hoe dan ook, Annie M.G. Schmidt is één van mijn favorieten.

Het is dan ook daarom, dat ik deze week niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan. Vandaag is namelijk de Annie M.G. Schmidt-week van start gegaan (zij was geboren op 20 mei) Eerlijk waar, ik wist niet dat het bestond, maar word er wel gelijk enthousiast van. Het thema van dit jaar is avontuur. Reden om een oude klassieker een nieuw jasje te geven en dat een nieuw prentenboek uit te brengen van één van haar verhalen. Beide boeken vol met avontuur uiteraard.

1805118052

Een beetje Annie M.G. Schmidt-week kenner is wel bekend met het verhaal over de liftjongen Abeltje. Querido heeft deze opnieuw uitgebracht en dit keer ook met tekeningen (van Philip Hopman). Heerlijk om weer eens lekker in een boek weg te kunnen dromen en stiekem weer een beetje jong te zijn.

Het nieuwe prentenboek, dat is uitgegeven voor deze week, heet Dries en de Weerwolf. Nou ja, het is nieuw vanwege de tekeningen. Het verhaal is namelijk in 1948 geschreven, dus bestaat al wat langer. Het gaat over één klein heldhaftig jongetje, dat het tegen de gevaarlijke weerwolf durft op te nemen. Spannend dus!!!

Ben je net zoals ik een ware Annie M.G. Schmidt fan? Dan kan je je kennis testen op de website van Querido. Doe mee met de quiz en maak tot en met 28 mei 2016 elke dag kans op een boekenpakket van maar liefst elf boeken!!!! Toch maar eens een kijkje nemen op de site?

Ook ik doe graag mee met de Annie M.G. Schmidt-week en wel door één van de twee genoemde boeken weg te geven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een reactie te plaatsen onder het bericht welke van de twee boeken je zou willen winnen. De gelukkige winnaar ontvangt aan het einde van de Annie M.G. Schmidt-week bericht van mij.

Facebook Comments

«

»

7 COMMENTS
 • Malou

  4 jaar ago

  Ik doe graag mee voor Abeltje! Volgens mij heb ik het boek nooit gelezen, maar ik was vroeger echt groot fan van de film haha.

 • Milou

  4 jaar ago

  Leuke actie!! Ik doe mee voor Dries en de weerwolf! Dat zullen mijn mannetjes super leuk vinden.

 • Marjo

  4 jaar ago

  Abeltje vind ik heel leuk! Dus doe ik graag voor mer!

 • Alicia Hofman - Voshol

  4 jaar ago

  Dries en de weerwolf lijkt mij leuk!

 • Marian Zw.

  4 jaar ago

  Ook wij vinden Abeltje echt super! Daar maken we graag kans op.

 • iris

  4 jaar ago

  Superleuk! Wij hebben twee boekenwurmen in huis dus dat komt goed! Omdat mijn zoon Abel heet hebben we Abeltje al in drievoud op de plank liggen, dus wij gaan voor Dries de Weerwolf!

 • liesbeth

  4 jaar ago

  Leuk, leuk, leuk! Als juf van groep 3 lees ik elk jaar minstens een boek van annie in de klas voor! Abeltje heb ik nog niet. Leuk om die tot de zomer voor te lezen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De dertien maanden sprong

Ik was het volledig vergeten of ik had het gewoon ...

Sluiten