TOP
Zwangerschap en bevalling

“Alweer 22 weken zwanger! Hoe is het nu?”

Vandaag hebben we de 22 weken aangetikt. Mensen, wat gaat deze zwangerschap toch snel. Ik weet nog bij mijn oudste dat die maanden voorbij leken te kruipen en nu moet ik af en toe nadenken over hoe lang ik al zwanger ben. Vorige week zei mijn gynaecoloog ook al “je bent sowieso over de helft”. Dat was even slikken hoor! Want het betekent dat ik gevoelsmatig minder tijd heb om te doen wat ik nog moet doen voor de kleine er is. En dat terwijl ik merk dat mijn lichaam het wat pittiger vindt dit keer. Waarschijnlijk omdat er nog drie moppies mijn aandacht willen en de rustmomenten schaarser zijn dan de vorige keren. En ja, ik ben nou eenmaal niet de jongste meer. Gelukkig heb ik een fijne werkgever, die er begrip voor heeft en mij mijn rust gunt. Zo kan ik een beetje de boel voorbereiden op de komst van de nieuwe kleine.

Gelukkig is de gynaecoloog wel verder tevreden met de zwangerschap. Natuurlijk moet ik oppassen met mijn bloeddruk, maar mijn ijzerwaarde en suikerwaarde zijn gewoon fantastisch. En wat ook erg fijn is, is dat mijn schildklier nog altijd normaal aan het functioneren is. Dat was stiekem toch een beetje mijn angst toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Mijn endocrinoloog verwachtte namelijk dat het wel impact kon hebben. Immers heb ik maar een halve schildklier. Maar gelukkig is mijn lichaam dus verder in top conditie en ga ik zonder verder veel afwijkingen (op bloeddruk en vermoeidheid) mijn zwangerschap door. Ik ben tevreden.

Het voordeel van afspraken bij de gynaecoloog is dat ik elke keer een echo krijg en kan gluren naar ons meisje. Omdat mijn familie nu toch ook wel nieuwsgierig was geworden, hebben manlief twee weken geleden een pretecho laten doen. En natuurlijk wil ik een paar van die foto’s graag met je delen. Zo schattig al toch?

Lees ook: 25 weken zwanger

«

»

2 COMMENTS
 • Oma Will

  10 maanden ago

  Wat schattig !!!!
  En fijn dat je je goed voelt en je lichaam in topconditie is.
  Nog even en de baby is er.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Op de helft van de zwangerschap en nog geen idee - MeerVanMir on september 8, 2019
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Twee leuke pakketjes van Totum om cadeau te geven

  Mijn kinderen zijn dol op knutselen. Vooral de oudste kan ...

  Close