Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“5x Hoe maak jij het geslacht bekend?”

Ik denk dat elke zwangere vrouw deze vraag wel eens heeft gehad: “wil je weten of weet je wat het wordt?” Blijkbaar is het voor de medemens zeer belangrijk om het geslacht van het ongeboren kind voordat het ter wereld komt al te weten. Mijn antwoord op deze vraag was altijd hetzelfde. “Het wordt een baby. Ik ga niet bevallen van een puppy.” Al snel volgde dan de vraag of ik zwanger was van een jongen of meisje. Daar gaf ik dan eerlijk antwoord  op. Wij hebben nooit geheimzinnig gedaan over het geslacht van de Muppets. Vanaf het moment, dat wij het wisten vertelden we het ook gewoon aan iedereen. Om er toch iets bijzonders van te maken waren de opa’s en oma’s bij de onthulling bij Sanne (zie foto). Dit hebben zij ook als zeer bijzonder ervaren. Bij Veerle waren manlief en ik met zijn tweetjes. Als er een nummer 3 komt wil ik wel weer wat nieuws verzinnen. Mijn broertje en zijn vrouw kregen bijvoorbeeld een envelopje mee met een briefje waar het geslacht op stond. Zij hebben deze, in de zon op een terrasje, saampjes geopend. Best romantisch toch? Binnenkort hebben mijn zusje en haar vriend de befaamde geslachtspretecho. Hoe moeten zij dit aan de rest van de familie vertellen volgens jullie?

Deze suggesties kwam ik tegen op het internet:

 • De bakker de envelop, met daarin op een blaadje het geslacht geschreven, geven zodat hij de taartvulling roze of blauw kleurt. Aansnijden maar!
 • De envelop aan een vriend geven en deze een themafeestje laten organiseren  en de gasten nemen allemaal iets toepasselijks mee.
 • Knakworstjes of minihamburgertjes serveren. Dit is wel een doordenkertje!
 • Kraskaarten laten maken met de onthulling. Krassen maar!
 • Roze of blauwe heliumballonnen uit een doos laten ontsnappen.

Ik ben benieuwd naar hoe jullie het ooit verteld hebben of willen gaan vertellen. Laat het me weten!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Af en toe vind ik nog een ontbrekende sok. We geven niet op!
 • Wat een uitzicht 😍
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Oeps…foutje 15

In deze Sinterklaas tijd kan het niet anders dan dat ...

Sluiten